Ανώτερες σπουδές επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την άμεση ένταξη των αποφοίτων στην αγορά

Διαβάζεται σε 4'
Ανώτερες σπουδές επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την άμεση ένταξη των αποφοίτων στην αγορά

Με κύρια μέριμνα την άμεση ένταξη των αποφοίτων της στην αγορά εργασίας, η Ανώτερη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 αποτελεί την κορυφαία επιλογή για αναγνωρισμένες σπουδές επαγγελματικής κατάρτισης

Ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης περί μετονομασίας και αναβάθμισης των ΙΕΚ σε Ανώτερες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης αποτελεί την τυπική αναβάθμιση της ήδη ποιοτικής κατάρτισης που προσφέρει η ΔΕΛΤΑ 360 σε χιλιάδες νέους σε όλη τη χώρα, εδώ και 5 δεκαετίες.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 εξακολουθεί να προσφέρει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους σε οχτώ σημαντικές πόλεις της χώρας: οι νέοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Χανίων, της Ξάνθης και του Βόλου έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ουσιαστική κατάρτιση και γνώση σε 12 τομείς σπουδών, χωρίς να μετακινηθούν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Για τις διευρυμένες ανάγκες της Αττικής, η Ανώτερη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει τέσσερα εκπαιδευτήρια στην πρωτεύουσα, εκ των οποίων δύο στο κέντρο (Σταδίου 26 και Ιπποκράτους 22) και δύο στις πολυσύχναστες περιοχές Περιστέρι και Αγία Παρασκευή.
• Μάθετε περισσότερα για τις σπουδαστικές παροχές και τα προνομιακά δίδακτρα που ισχύουν!

 

Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αναβαθμίζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) και αναδιαρθρώνονται, ώστε να διαδραματίσουν αναβαθμισμένο ρόλο στην ενεργό διασύνδεση των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ανώτερη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργεί Γραφείο Σταδιοδρομίας για τη διασύνδεση των σπουδαστών και αποφοίτων με τις επιχειρήσεις από το 1996. Σήμερα, λειτουργούν εξειδικευμένα Γραφεία Σταδιοδρομίας σε κάθε πόλη, για να προσφέρουν ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης και επαγγελματικής αποκατάστασης στις κορυφαίες επιχειρήσεις εθνικής εμβέλειας κάθε κλάδου, αλλά και στις σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις κάθε περιοχής. Την υπεροχή του Γραφείου Σταδιοδρομίας αποδεικνύει το υψηλό ποσοστό απορρόφησης, που σε κάποιους τομείς αγγίζει το 94%.

Σπουδές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης με σύμμαχο την τεχνολογία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) θα λειτουργούν ηλεκτρονική πύλη και ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (ΕΨΠ- gov.gr), οι οποίες θα φιλοξενούν ποικίλες λειτουργίες.

Η Ανώτερη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 αξιοποιεί πλήρως τα ψηφιακά μέσα και τη χρήση νέων τεχνολογιών προς ενημέρωση και διευκόλυνση της σπουδαστικής κοινότητας, μέσω του my360portal. Το πρωτοποριακό portal σπουδαστών συνδυάζει με ιδανικό τρόπο την ενημέρωση (πρόγραμμα, βαθμολογίες, απουσίες), την εκπαίδευση (webinars, eBooks πιστοποίησης), την εξυπηρέτηση (ηλεκτρονική γραμματεία, σύνταξη βιογραφικού, έκδοση βεβαιώσεων) και την ψυχαγωγία (benefit card, εκδηλώσεις) και αποτελεί ένα πολύτιμο καθημερινό εργαλείο.

Στην κορυφή της Εκπαίδευσης

Η μετονομασία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) ΔΕΛΤΑ 360 είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, που επιβεβαιώνει όλους όσοι έχουν εμπιστευτεί τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 για τις σπουδές τους.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχει διακριθεί επί σειρά ετών ως «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων Ποιότητας & Γεύσης Gold Awards.

 

Σύμφωνα με έρευνα της MRB HELLAS, έχει επικρατήσει στη συνείδηση του κοινού ως «η σχολή που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της»*, ενώ σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «9 στους 10 σπουδαστές αισθάνονται υπερήφανοι που σπουδάζουν στην Ανώτερη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360, δηλώνοντας πως θα την επέλεγαν ξανά για τις σπουδές τους και θα την πρότειναν στους φίλους τους».

Οι Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι της Ανώτερης Σχολής ΔΕΛΤΑ 360 είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις, τις ειδικότητες, τις σπουδαστικές παροχές και τα προνομιακά δίδακτρα που ισχύουν αυτή την περίοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα