ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις
Διαβάζεται σε 2'Ποινική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την άρνηση των καθηγητών τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να διενεργήσουν διαδικτυακές εξετάσεις, επειδή, όπως λένε, δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.
- 03 Φεβρουαρίου 2024 21:15
Προκαταρκτική ποινική έρευνα ξεκίνησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τις ψηφιακές εξετάσεις, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της άρνησης των καθηγητών σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου να διεξαχθούν οι εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου ψηφιακά, για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, λόγω των καταλήψεων των φοιτητών ως αντίδραση στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η εισαγγελική παρέμβαση πραγματοποιείται μετά την απόφαση των καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, να αρνηθούν τις διαδικτυακές εξετάσεις υποστηρίζοντας ότι δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική ποινική έρευνα για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων, οι οποίες απορρέουν από την άρνηση των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη διενέργεια εξετάσεων εξ αποστάσεως.
Η ανακοίνωση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
«H Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη συνεδρία της με αριθμό 8α/1-2-2024 αποφάσισε:
Να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς θεωρεί ότι δεν πληρούται η οριζόμενη εκ του νόμου 4597/2002 (Αρ. 65, π. 4, εδ. β) προϋπόθεση του αδιάβλητου της διαδικασίας της αξιολόγησης.
Να εξετάσει την κατ΄ εξαίρεση εφαρμογή κάθε πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, φοιτητών Erasmus και ολιγομελών ομάδων τελειόφοιτων.
Ιωάννης Θ. Ρέκανος, Καθηγητής
Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών».