Επιλέγω Σχολή, επιλέγω το μέλλον μου: οι 5 λόγοι που με οδηγούν στην Etoile

Επιλέγω Σχολή, επιλέγω το μέλλον μου: οι 5 λόγοι που με οδηγούν στην Etoile

Αν έχεις αποφασίσει ότι αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να γίνεις Chef ή Pastry Chef, τότε έχεις δύο επιλογές: μπορείς να εργαστείς σκληρά για να ανέβεις τα σκαλοπάτια ξεκινώντας από χαμηλά στην κουζίνα, ή να εγγραφείς στην Etoile για να λάβεις επίσημη πιστοποίηση στο αντικείμενο μέσα από το οποίο βλέπεις το μέλλον σου.

Με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην καρδιά της Αθήνας, η Etoile εξειδικεύεται στις 3 ειδικότητες ΙΕΚ Μαγειρικής, Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και Ξενοδοχειακές Σπουδές και εκτός από το βασικό διετή κύκλο σπουδών ΙΕΚ παρέχει ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις απαιτήσεις. Τα παρακάτω σημεία περιγράφουν πώς θα σε βοηθήσει η Etoile να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

1. Ένας κόσμος από γνώσεις και δεξιότητες!

Σπουδάζοντας Μαγειρική ή Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική θα αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν και ότι τις χρειαζόσουν. Μαθαίνοντας δίπλα σε έμπειρους δασκάλους βασικές γνώσεις, τεχνικές και μυστικά του επαγγέλματος όπως πχ πώς να χρησιμοποιείς σωστά τον εξοπλισμό της κουζίνας, τα εργαλεία, τα συστατικά, πώς να ακολουθείς συνταγές αλλά και να δημιουργείς τις δικές σου, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την καριέρα σου.

Στην Etoile οι γνώσεις έρχονται από κορυφαίους Chefs και Pastry Chefs, με μακρόχρονη εμπειρία στην κουζίνα και επιχειρηματική δραστηριότητα, οι οποίοι μπορούν όχι μόνο να προσφέρουν την κατάλληλη εξειδικευμένη γνώση, αλλά και μια ολοκληρωμένη εικόνα του επαγγέλματος, απαραίτητη για την ανάδυση του κάθε σπουδαστή.

Επιπλέον, οι σπουδαστές έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν κάθε έτος μια σειρά από 21 Εξειδικευμένα Σεμινάρια (χωρίς επιπλέον κόστος) που μετατρέπουν σε γνώση τις τελευταίες τάσεις του κλάδου, εξειδικευμένες κουζίνες, αλλά και σπάνιες θεματικές που κανείς άλλος δεν θα γνωρίζει!

2. Ώρα να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας δημιουργικά!

Παρακολουθώντας τον κύκλο σπουδών της Etoile, θα λάβεις πρακτική εμπειρία στο αντικείμενο που τόσο αγαπάς, την οποία δεν θα μπορούσες να αποκτήσεις δουλεύοντας σε μία πολύβουη κουζίνα, όπου η κατάτμηση των ρόλων και των εργασιών είναι πολύ συγκεκριμένη. Για παράδειγμα, ένας σπουδαστής της Etoile ετοιμάζει περισσότερες από 300 παρασκευές τον χρόνο, στα υπερσύγχρονα εργαστήρια που είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες τάσεις του μαγειρικού εξοπλισμού ώστε να κάνουν την εμπειρία του ευχάριστη και γιατί όχι εύκολη!

3. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της επιτυχίας πέντε- πέντε!

Για να γίνει κανείς Chef ή Pastry Chef, όλοι γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Ενώ μπορεί να πάρει χρόνια και χρόνια για να φτάσεις στο στόχο σου, ο κάτοχος πιστοποιημένου τίτλου ΙΕΚ από την Etoile θα ανέβει τα σκαλιά της ιεραρχίας σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς έχει έχει σύμμαχο του ένα χαρτί που φέρνει κύρος και διεθνή αναγνώριση (πχ η Etoile είναι μέλος της World Chefs Association) και ανοίγει διάπλατα όλες τις πόρτες για μια καλή θέση εργασίας.

4. Εκεί που αποκαλύπτονται αμέτρητες δυνατότητες εργασίας!

Δουλεύοντας σκληρά για να ανέβεις στη θέση του Chef, είναι δύσκολο να διακρίνεις τις αμέτρητες δυνατότητες που παρουσιάζονται στην καριέρα σου! Οι Chefs με πτυχίο ή τίτλο είναι γεγονός ότι μπορούν να κυνηγήσουν μια ποικιλία από σχετικές θέσεις εργασίας όπως σύμβουλοι γαστρονομίας, ιδιωτικοί chefs, ειδικοί διατροφής κτλ. Στην Etoile, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια παρέχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι σπουδαστές αυτές τις σφαίρες δραστηριότητας και τη γνώση να γίνουν περιζήτητοι σε αυτό που τους αρέσει!

5. Όταν η δικτύωση και οι γνωριμίες μετράνε!

Τόσο μαθαίνοντας δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους – Chefs και Pastry Chefs- όσο και ερχόμενος σε επαφή με διαφορετικούς χώρους αλλά και συνεργάτες, είναι σίγουρο ότι μέσα στην Etoile σου δίνεται η ευκαιρία δικτύωσης στο χώρο. Για παράδειγμα, η Etoile διατηρεί συνεργασίες με περισσότερους από 200 ξενοδοχειακούς ομίλους με διεθνή αναγνώριση και επιχειρήσεις στον επισιτιστικό κλάδο, οινοποιεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Οι σπουδαστές μας όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να εργαστούν εκεί (ως μέρος της πρακτικής τους άσκησης) αλλά και να αξιοποιήσουν τις αμέτρητες ευκαιρίες για δικτύωση που προκύπτουν από τις καθημερινές τους συνεργασίες με διδασκάλους και σπουδαστές, συνεργασίες που μπορούν να τους αλλάξουν το μέλλον!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα