Επιστολή γονέων στο Υπ. Παιδείας για τις συγχωνεύσεις: Μην αντιμετωπίζετε τα παιδιά σαν αντικείμενα

Διαβάζεται σε 3'
Δημοτικό σχολείο
Δημοτικό σχολείο (φωτογραφία αρχείου) Menelaos Myrillas / SOOC

Την αγανάκτησή τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων εκφράζουν με επιστολή τους στο Υπουργείο Παιδείας οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο 56ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Με επιστολή τους που κοινοποιείται τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας οι γονείς των μαθητών και των μαθητριών του 56ου δημοτικού σχολείου της Αθήνας διαμαρτύρονται έντονα για τη σύμπτυξη των τμημάτων της σχολικής μονάδας.

Το θέμα είχε αναδείξει την Τετάρτη το NEWS 24/7 αποκαλύπτοντας ότι στην Ε’ Τάξη, που συμπτύσσεται σ’ ένα τμήμα, φοιτούν 24 παιδιά εκ των οποίων 8 χρειάζονται παράλληλη στήριξη ή έχουν διαγνωστεί με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι γονείς στην επιστολή τους αναφέρουν ότι θα ανεχθούν την εξέλιξη αυτή και ότι τα παιδιά τους στοιβάζονται σαν αντικείμενα.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα στο 56ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, την ξαφνική και δυσάρεστη απόφαση σας να πραγματοποιηθεί συνένωση τμημάτων του σχολείου μας. Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε όχι απλά την δυσαρέσκεια μας αλλά την αγανάκτησή μας, καθώς διαφωνούμε κάθετα με την απροειδοποίητη, παράνομη και αδικαιολόγητη σύμπτυξη τμημάτων στο σχολείο μας.

Αποτέλεσμα της απόφασης σας αυτής είναι να έχουν δημιουργηθεί δύο πολυμελή τμήματα της Δ΄ και Ε΄ τάξης. Η ύπαρξη πολλών παιδιών στα τμήματα αυτά τα οποία αποτελούνται απο παιδιά με διαγνώσεις, παράλληλη στήριξη και ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και παιδιών που δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και στερεί από τα παιδιά μας το δικαίωμα σε ισότιμη μόρφωση.

Η συνένωση των τμημάτων οδηγεί σε αλλαγή της δυναμικής και κατά συνέπεια σε περιστατικά συγκρούσεων. Έτσι, αυτόματα, κινδυνεύει η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών μας. Άραγε ποιος θα έχει την ευθύνη στην περίπτωση αυτή; Εσείς, θα έχετε αποκλειστικά την ευθύνη, όταν αποφασίζετε να στοιβάζετε τα παιδιά μας σαν αντικείμενα.

Για σας, λοιπόν, είναι σημαντικότερο το οικονομικό κόστος από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση; Εμείς δε θα ανεχτούμε κάτι τέτοιο! Απαιτούμε την άμεση ανάκλησης της απόφασης συγχωνεύσεων. Ζητούμε από το Υπουργείο, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης κι όλους τους αρμόδιους φορείς να σεβαστούν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των παιδιών μας, χωρίς αυτά να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί.

Δε θα δεχτούμε την υποβάθμιση του σχολείου μας με αυταρχικές ενέργειες, που πάνε την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Και δε θα σταματήσουμε εδώ!

Οι γονείς των μαθητών του 56ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα