Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο πρύτανησ του ΕΚΠΑ Θέοδωρος Φορτσάκης αποχωρεί από την συνεδρίαση της Συγκλήτου, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014. Νωρίτερα οι φοιτητές ζητούσαν να συνεδριάσει η σύγκλητος παρουσία τους, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους εν όψει των διαγραφών φοιτητών, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας και την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Ένταση κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διέκοψαν φοιτητές. Μηνύσεις προαναγγέλλει ο πρύτανης (Vids)

Διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Πανεπιστημίο Αθηνών το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 φοιτητές, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης  ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, τονίζοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πρυτανεία και  προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να ζητάει “εξωτερική βοήθεια”.

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φύλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα.

Στιγμιότυπο πό το κτήριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

 

Ο κ. Φορτσάκης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει “μπουλούκια” στην πρυτανεία από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μικρή ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του και άπλωσε πανό με το σύνθημα: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”.

Του έκλεισαν την πόρτα

Λίγη ώρα μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, ο κ. Φορτσάκης επιχείρησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, όμως οι συγκεντρωμένοι φοιτητές έκλεισαν την πόρτα της αίθουσας και τον εμπόδισαν να εξέλθει, με αποτέλεσμα να μείνει για λίγο αποκλεισμένος.

Τελικά ο πρύτανης βγήκε από την αίθουσα της Συγκλήτου, ενώ λίγο αργότερα άρχισαν να αποχωρούν και οι φοιτητές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα