Γαλλία: Στους δρόμους οι Ελληνες του Παρισιού για τα ΤΕΓ, συγκέντρωση στην ελληνική πρεσβεία

Γαλλία: Στους δρόμους οι Ελληνες του Παρισιού για τα ΤΕΓ, συγκέντρωση στην ελληνική πρεσβεία
Μαθητές σε γαλλικό σχολείο (φωτό αρχείου) Daniel Cole, pool/AP Photo

Σε ακτιβίστικες δράσεις περνούν πλέον οι Ελληνες του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας.

Mε τα προβλήματα υποστελέχωσης στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στο Παρίσι να αυξάνονται αντί να μειώνονται, οι Ελληνες που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα προσφεύγουν, ελλείψει άλλων λύσεων, στην ακτιβίστικη δράση.

Ετσι, λοιπόν, στις 22 Μαρτίου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε χώρο που βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνική πρεσβεία κατά την οποία θα επιδώσουν και κείμενο στον πρέσβη ή σε αντιπρόσωπό του.

Οι Ελληνες του Παρισιού προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση διότι, όπως έχει γράψει πολλές φορές το NEWS 24/7, βλέπουν τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας να απαξιώνονται μέσα από τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού που εφέτος ειδικά έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα.

Υποστηρίζουν δε εδώ και μήνες ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις κατά καιρούς προφορικές υποσχέσεις του, δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα, σημαντικότερο εκ των οποίων είναι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Διεκδικούν επίσης, όπως τονίζουν, την έγκαιρη άφιξη και ανάληψη καθηκόντων των εκπαιδευτικών και την προσαρμογή του επιμισθίου τους στο σημερινό κόστος ζωής (που στο Παρίσι είναι εξαιρετικά αυξημένο).


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα