Ιδρύονται δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ για άτομα με αναπηρία

Ιδρύονται δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ για άτομα με αναπηρία

Εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται να λειτουργήσουν δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ για άτομα με αναπηρίες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ειδικότητα των ξεναγών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής

Την ίδρυση δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης για άτομα με αναπηρίες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γκιουλέκας διευκρίνισε ότι πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Όπως έγινε γνωστό, τα ΔΙΕΚ και οι ΣΕΚ θα προσφέρουν όλες τις ειδικότητες, για τις οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα άτομα με αναπηρία ενώ θα υπάρχει και μία νέα ειδικότητα που δεν υπάρχει έως τώρα στη χώρα και η οποία αφορά πολίτες που έχουν προβλήματα όρασης και ακοής. Πρόκειται για την ειδικότητα των ξεναγών σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς-πολιτιστικούς χώρους για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Οι ξεναγοί που θα εκπαιδεύονται σε αυτή την ειδικότητα θα είναι κυρίως τυφλά και κωφά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα