Οι λόγοι για να ξεκινήσεις αύριο τις σπουδές σου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Διαβάζεται σε 4'
Οι λόγοι για να ξεκινήσεις αύριο τις σπουδές σου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σε μία περίοδο που οι Έλληνες υποψήφιοι φοιτητές αναζητούν το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τις σπουδές τους, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί την ιδανική επιλογή, και συγκεκριμένα τη Νο1 επιλογή για Ελλάδα και της Κύπρο

Για κάποιους το καλοκαίρι είναι χαλάρωση, βουτιές, βόλτες, ταξίδια και ανεμελιά, και για κάποιους άλλους μία περίοδος αναζήτησης της κατάλληλης εκπαιδευτικής στέγης.

Ενός περιβάλλοντος δηλαδή, που θα τους προσφέρει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να βγουν αύριο όσο πιο “έτοιμοι” γίνεται στον χώρο εργασίας.

Χωρίς αμφιβολία, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) αποτελεί μία ιδανική επιλογή για τους Έλληνες υποψήφιους φοιτητές, καθώς συνδυάζει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό κύρος με τον διεθνή προσανατολισμό, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Στη θέση Νο1 σε Κύπρο και Ελλάδα

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που σύμφωνα με την έκδοση της κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2024 βρίσκεται στη θέση Νο1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Times Higher Education (THE) World University Rankings αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, καθώς παρέχει μία αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση της συνολικής ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει ένα πανεπιστήμιο, καθώς και τη συνολική ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Σύμφωνα με αυτή, η κατάταξη ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων για το 2024 είναι η ακόλουθη:

Την ίδια στιγμή μάλιστα, κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας τη θέση 155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία.

Αυτή ακριβώς η εντυπωσιακή κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλάται στην απόδοσή του στην Ποιότητα της Έρευνας και τη Διεθνοποίηση, όπου έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη κι αναγνωρίζεται, επομένως, ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Ηγετική θέση σε διαφορετικούς τομείς

Τα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, 1 (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου) στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1 (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς.

Η αγαπημένη προτίμηση των Ελλήνων

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί σήμερα άνω των 12.500 φοιτητών από περισσότερες από 100 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και, ασφαλώς, η Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές εμπιστεύονται για τις σπουδές τους το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από κάθε άλλο ίδρυμα του εξωτερικού, καθώς 6.000 Έλληνες φοιτούν σήμερα σ’ αυτό, ενώ πάνω από 26.000 είναι συνολικά οι Έλληνες, που έχουν παρακολουθήσει, από την αρχή της λειτουργίας του τα προγράμματα σπουδών του.

Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου.

Έτσι, διασφαλίζει την εναρμόνιση των προγραμμάτων του με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας κι επιτυγχάνει την άμεση αναγνώριση των τίτλων σπουδών από τα αντίστοιχα επαγγελματικά σώματα.

Αυτό φυσικά αποτυπώνεται στο ποσοστό των αποφοίτων του Πανεπιστημίου που εργοδοτούνται εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους, το οποίο κι αγγίζει το 94,6%.

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει κατά τον μήνα Ιούλιο, σε διάφορες πόλεις, έναν νέο κύκλο Ημερίδων Ενημέρωσης για Έλληνες ενδιαφερόμενους. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, δείτε πληροφορίες εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες Ενημέρωσης που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα