ΟΛΜΕ: Πορεία στα χακί έκαναν οι εκπαιδευτικοί

ΟΛΜΕ: Πορεία στα χακί έκαναν οι εκπαιδευτικοί
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών από την ΟΛΜΕ, κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δείτε πως αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι εκπαιδευτικοί για την επιστράτευση τους. Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (Pics + Vid)

Πορεία διαμαρτυρίας στην Ερμού πραγματοποίησαν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει 88.000 φύλα επιστράτευσης.

Οι καθηγητές αποφάσισαν να ντυθούν συμβολικά στα χακί ενώ έφτιαξαν και άρμα, το οποίο μετέφεραν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 6.000 άτομα.

Ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση “Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων” διαμαρτυρήθηκαν κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Κινητοποίηση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην οποία έδωσε το παρών και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πορεία της ΟΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση τους.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στο οποίο έγραψαν με κόκκινη μπογιά “Κάτω η επιστράτευση, νίκη στην απεργία”.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την ώρα ο όγκος των διαμαρτυρομένων βρίσκεται στην Τσιμισκή, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στο πλευρό της ΟΛΜΕ και οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί

“Με την αντιδημοκρατική και αυταρχική πρακτική της η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι “αρνί” απέναντι στους δανειστές και λύκος με τους εργαζόμενους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και επισημαίνει πως η κυβέρνηση “επιχειρεί να φιμώσει το εργατικό κίνημα μέσω της επιστράτευσης”.

Παράλληλα καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο της και αναφέρεται σε “λαίλαπα προεδρικών διαταγμάτων που έχουν αντικαταστήσει τις διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”.

“Η λογική της τοποθέτησης της κοινωνίας σε γύψο και της πρόκλησης του κοινωνικού αυτοματισμού ενέχει έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο: Tης σταδιακής συσσώρευσης του αισθήματος της αδικίας και της οργής που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή”, τονίζει η ΟΙΕΛΕ και καταλήγει:

“Οι πρωτοφανείς ολοκληρωτικές λογικές που επιβάλλονται από την τρικομματική συγκυβέρνηση για να τρομοκρατηθούν οι πολίτες θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ για όσους ονειρεύονται μια Ελλάδα-στρατόπεδο”, επισήμανε για να καταλήξει:

“Μπορείς να τρομοκρατείς πολλούς για λίγο, μπορείς να τρομοκρατείς λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους τρομοκρατείς όλους για πάντα”.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής, που να “παγώνει” την επιστράτευση η οποία τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πηγή φωτογραφιών: Δρομογράφος, Eurokinissi

Πηγή βίντεο: Polyfimos O Kanenas

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα