Πανελλήνιες τέλος. Το top 10 των επόμενων ημερών

Πανελλήνιες τέλος. Το top 10 των επόμενων ημερών

Έχεις μόλις τελειώσει τις πανελλήνιες; Σου δίνουμε τον απόλυτο οδηγό με όλα αυτά που πρέπει να κάνεις άμεσα

Της Ναταλίας Θαλασσινού

Αρχικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για ποιον λόγο διαβάζεις αυτό το κείμενο, αφού δικαιωματικά πλέον μπορείς να αρνηθείς οποιαδήποτε επαφή με λίστες, αριθμημένες προτάσεις, “πρέπει” και συμβουλές. Αλλά ας δεχτούμε το ότι ακόμα δεν έχεις αποτοξινωθεί πλήρως και πως χρειάζεσαι μία μεταβατική περίοδο λίγων ωρών, προκειμένου να συνειδητοποιήσεις πως απέχεις ελάχιστες στιγμές από το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου.

Στο μεταξύ μην ξεχάσεις:  

1) Να βγεις. Νομίζεις πως αυτό που σου χρειάζεται είναι ένας καλός ύπνος, ε; Ενδεχομένως να έχεις δίκιο, η δική μου συμβουλή όμως είναι να βγεις για να διώξεις από πάνω σου την υπερένταση. Μόνο όταν θα έχει φανεί το φως του ήλιου της επόμενης ημέρας θα μπορέσεις να κοιμηθείς πραγματικά βαθιά και χωρίς να σκέφτεσαι τι έγραψες στο 3ο υποερώτημα της 2ης άσκησης.

2) Και μιας που το ανέφερες, δεν μας νοιάζει τι έγραψες στο 3ο υποερώτημα της 2ης άσκησης. Σταμάτα να το συζητάς, σταμάτα να φαντάζεσαι το γραπτό σου στα χέρια του διορθωτή, σταμάτα να αναλύεις σε όποιον είναι πρόθυμος να σε ακούει το τι ακριβώς έγραψες. Δεν έχεις πλέον καμία δύναμη πάνω στις εξετάσεις που έδωσες, έχεις όμως τη δυνατότητα να περάσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Δίκαιο deal, δεν νομίζεις;

 

3) Για να μπορέσεις βέβαια να σταματήσεις να σκέφτεσαι τις Πανελλήνιες πρέπει να έχεις και την ανάλογη παρέα. Αν δεν την έχεις, εκπαίδευσε την. Μπορείς να ορίσεις τον κανόνα πως όποιος αναφερθεί πρώτος στο γνωστό υποερώτημα (το 3ο της 2ης άσκησης, μην ξεχνιόμαστε) θα κεράσει όλη την παρέα σφηνάκια.

4) Διακοπές, ή αλλιώς το πρώτο καλοκαίρι που δεν θα έχεις καμία έγνοια, κανένα ξυπνητήρι, κανένα φροντιστήριο να σε περιμένει. Εντάξει, ίσως όχι το πρώτο, ήταν και εκείνο το καλοκαίρι όταν ήσουν 11 χρονών και πήγαινες για διακοπές με τους γονείς σου. Δεν συγκρίνεται, ε;

5) Αν όμως δεν είσαι ο τύπος που του ταιριάζει η απόλυτη αδράνεια μπορείς κάλλιστα να πιάσεις δουλειά. Διάλεξε ένα νησί από τον χάρτη και ξεκίνα τις επαφές με τα beach bars. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν βρεις κάποιο μαγαζί που να προσφέρει διαμονή και μεροκάματα. Κάνεις βαλίτσα και έφυγες.

 

6) Στο έχουν πει πολλοί πριν από μένα, -και αν δεν άκουσες αυτούς γιατί να ακούσεις άραγε εμένα; Θα κάνω όμως την προσπάθειά μου και θα στο πω: Αυτές οι εξετάσεις δεν ορίζουν το μέλλον σου. Το μέλλον σου ανήκει σε σένα, ή μάλλον το μέλλον σου είσαι εσύ: Οι αποφάσεις σου, τα θέλω, οι δυνατότητες και τα ταλέντα σου. Η ζωή δεν είναι μία ευθεία πορεία και η αποτυχία τις Πανελλήνιες (όπως ορίζει ο καθένας την “αποτυχία”), δεν σημαίνει πως βγήκες από τον δρόμο. Στην πραγματικότητα το ζητούμενο της διαδρομής είναι το πού θέλεις να φτάσεις και ποιο είναι το ταξίδι που ταιριάζει σε σένα καλύτερα.

7) Αν δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα είναι το επάγγελμα που ονειρεύεσαι στην πράξη κάνε το εξής πολύ απλό: βρες κάποιον που να το εξασκεί και ρώτα τον. Ακόμα καλύτερα, ζήτα του να κάνεις μια επίσκεψη στον χώρο που εργάζεται. Μόνο έτσι θα έχεις μια ρεαλιστική εικόνα. Μην διστάζεις, όλοι θα χαρούν να κατατοπίσουν έναν επίδοξο συνάδελφό τους.

8) Άνοιξε τους ορίζοντές σου. Μην παραμένεις κολλημένος σε μία ειδυλλιακή εικόνα ενός επαγγέλματος αλλά δες και το ευρύτερο πλαίσιο: Είναι ένας χώρος που ευνοεί την αξιοκρατία; Ποιες είναι οι δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης και ανέλιξης; Θα μπορείς να παίρνεις πρωτοβουλίες ή θα πρέπει να φτάσεις 50 χρονών για να ακουστεί η γνώμη σου; Ο χώρος της τεχνολογίας συγκεντρώνει πολλά θετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την καθημερινότητα ενός επαγγελματία.

 

9) Όπως και κάθε ταξίδι, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι το με ποιους το κάνεις. Αν επιλέξεις να ασχοληθείς με τον κλάδο της τεχνολογίας, μία επιλογή που προωθεί τόσο τις ατομικές πρωτοβουλίες όσο και την αξιοκρατία, είσαι τυχερός, γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις στο Athens Tech College , το πρώτο κολέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα  που συνδυάζει την τεχνολογία, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Γιατί αρκετά όσον αφορά την θεωρία, ήρθε η ώρα να δεις και την πράξη. Εξειδικευμένα μαθήματα, καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών  και  εργαστήρια με τα τελευταία προγράμματα λογισμικού, ειδικά για εσένα που θέλεις να εφαρμόσεις τις γνώσεις σου και στην πράξη. 

10) Χαλάρωσε. Αν μη τι άλλο μόλις τελείωσες το λύκειο και φλερτάρεις πλέον με την ενηλικίωση. Τα καλύτερα έρχονται, και μάλιστα σε καλοκαιρινή συσκευασία. Ποιος στην χάρη σου!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα