Παραμένει κλειστό το Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες – Σε αίθουσα της ελληνικής πρεσβείας οι μαθητές Γ’ Λυκείου

Παραμένει κλειστό το Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες – Σε αίθουσα της ελληνικής πρεσβείας οι μαθητές Γ’ Λυκείου
To Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες την ημέρα του Αγιασμού, τον Σεπτέμβριο του 2022 https://www.facebook.com/kestekideio/photos

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζουν τα μαθήματά τους τον τελευταίο μήνα οι μαθητές του Κεστεκίδειου σχολείου των Βρυξελλών με εξαίρεση τους εννιά μαθητές της Γ' Λυκείου.

Εχει περάσει σχεδόν ένα μήνας από το ξαφνικό- και χωρίς προγούμενη ειδοποίηση- κλείσιμο του Κεστεκίδειου σχολείου των Βρυξελλών και οριστική λύση για τους 159 μαθητές του δεν διαφαίνεται.

Το σχολείο, το οποίο έκλεισε για λόγους ασφαλείας αφού το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν είναι πολύ παλιό, συνεχίζει την εκπαιδευτική διαδικασία με τηλεκπαίδευση γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθημερινότητας στους γονείς των μικρότερων μαθητών.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων εργάζονται σε ωράρια παράλληλα με του σχολείου, οι οικογένειες αναζητούν άλλα άτομα για να κάθονται μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι την ώρα της τηλεκπαίδευσης και αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Προσωρινή λύση στέγασης βρέθηκε μόνο για τους εννιά μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και δίνουν εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδό τους στα ελληνικά ΑΕΙ.

Τα μαθήματα των εν λόγω μαθητών διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες σε αίθουσα στο κτίριο που στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες μετά από σχετική πρωτοβουλία του πρέσβη.

Γίνεται σαφές ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οτιδήποτε νεότερο σε σχέση μ’ αυτό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα