Παρέμβαση του Υπ. Παιδείας για μαθήτρια στη Δ. Αθήνα μετά από δημοσίευμα του NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 2'
Τάξη σχολείου
Τάξη σχολείου eurokinissi

Σε παρέμβαση προχώρησε το υπουργείο Παιδείας για μαθήτρια σε γυμνάσιο στη Δυτική Αθήνα, που στερούνταν την παράλληλη στήριξη. Γιατί το πρόβλημα δεν λύθηκε και τι πρέπει να γίνει ακόμα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου το NEWS 24/7 δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο μαθήτρια σε γυμνάσιο της Δυτικής Αθήνας στερούνταν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στα περισσότερα μαθήματα ενώ την δικαιούνταν (βάσει της διάγνωσης από το ΚΕΔΑΣΥ) και ενώ την είχε βοηθήσει αποφασιστικά κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Η αλήθεια είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας, με παρέμβασή του μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, επιχείρησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα μεταφέροντας στη σχολική μονάδα στην οποία φοιτά η μαθήτρια δύο ακόμη εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, έναν φιλόλογο και ένα φυσικό.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Εξηγούμαστε: Η μαθήτρια έχει διαγνωστεί με ειδική αναπτυξιακή και γλωσσική διαταράχη. Είναι, άρα, απολύτως απαραίτητο να έχει στήριξη από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής σε όλα τα γλωσσικά μαθήματα κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει, ακόμη και μετά τις τοποθετήσεις των νέων εκπαιδευτικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περασμένη εβδομάδα, η μαθήτρια δεν είχε παράλληλη στήριξη ούτε στην Ιλιάδα, ούτε στη Γεωλογία, ούτε στη Χημεία, μαθήματα στα οποία υποστηριζόταν αποτελεσματικά πέρυσι.

Παράλληλα, στην τάξη της κοπέλας υπάρχει ένα ακόμη παιδί που έχει λάβει διάγνωση για παράλληλη στήριξης πλήρους ωραρίου, κάτι που σημαίνει ότι στην τάξη θα πρέπει να υπάρχουν δύο εκπαιδευτικοί παράλληλης κάθε φορά για να προσφέρουν εξατομικευμένα, όπως προβλέπεται από το νόμο, τις υπηρεσίες τους.

Από τα παραπάνω γίνεται απολύτως σαφές ότι στο εν λόγω σχολείο πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και είναι κρίσιμο για λόγους που έχουν να κάνουν και με την εύθραστη ψυχολογία αυτών των παιδιών.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της μαθήτριας, παρά το γεγονός ότι έχει απευθυνθεί γραπτώς σε όλους τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει λάβει απάντηση. Είναι κρίμα γιατί η κόρη της πέρσι, με την αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών της, είχε κάνει συγκλονιστική προσπάθεια και μεγάλη πρόοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα