Σχολεία: Ασφυκτικές πιέσεις, εν μέσου θέρους, για συγχωνεύσεις τμημάτων

Διαβάζεται σε 1'
Δημοτικό σχολείο
Δημοτικό σχολείο (φωτογραφία αρχείου) Menelaos Myrillas / SOOC

Αν και η σχολική χρονιά αρχίζει σε ένα μήνα, ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής πιέζει αφόρητα τους υφισταμένους του για συγχωνεύσεις τμημάτων κατά τις…οδηγίες.

Σε χρόνο ασυνήθιστο, μέσα στη ραστώνη των διακοπών, αξιωματούχοι της εκπαίδευσης στην Αττικής ζητούν με επιτακτικό, μάλιστα, τρόπο, από τους διευθυντές των κατά τόπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες “την εφαρμογή των οδηγιών τους“.

Οι οδηγίες δεν αφορούν τίποτα άλλο από τη συγχώνευση τμημάτων έτσι ώστε το κάθε ένα να φτάνει στο μαγικό, όπως φαίνεται, αριθμό των 25, των 27 ή και των 30 μαθητών ανά τμήμα, ανάλογα τη σχολική μονάδα.

Αυτό, δε, γίνεται με μία γλώσσα που θυμίζει…σκοτεινές εποχές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. “Να προβείτε άμεσα σε διορθώσεις μέσα στις επόμενες δύο ώρες” αναγράφεται σχετικά σε e-mail που τέθηκε στα υπόψιν του ΝΕWS 24/7 το οποίο έχει την υπογραφή του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Αθανάσιου Νικολόπουλου.

Είναι πρωτοφανέρωτα όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη” τόνισε στο NEWS 24/7 εκπαιδευτική πηγή με γνώση των πραγμάτων. “Είναι Αύγουστος. Όλη αυτή η διαδικασία θα μπορούμε να γίνει με μεγαλύτερη προσοχή τον Σεπτέμβριο όταν θα έχουμε και την πλήρη εικόνα για τη νέα σχολική χρονιά” συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα