Σχολεία: Δεν νοείται φόβος κατά το Υπ. Παιδείας – Κανονικά απουσία όσοι δεν πάνε στο σχολείο

Σχολεία: Δεν νοείται φόβος κατά το Υπ. Παιδείας – Κανονικά απουσία όσοι δεν πάνε στο σχολείο
Παιδιά με μάσκα στο σχολείο εν μέσω πανδημίας Eurokinissi

Οι γονείς που σκέφτονται να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απουσίες θα μπαίνουν κανονικά σύμφωνα με πηγές του Υπ. Παιδείας.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς μαθητών στη χώρα που σκέφτοναι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι τουλάχιστον αυτά να εμβολιαστούν.

Ειδικά σε ο,τι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο φόβος των γονέων είναι εντονότερος καθώς τα περισσότερα εκ των παιδιών παραμένουν ανεμβολίαστα λόγω και των ελλείψεων που παρατηρήθηκαν στα εμβόλια.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη στάση του ακόμα και αν παρατηρηθούν μαζικές διαρροές μαθητών τις πρώτες ημέρες μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Υψηλόβαθμη πηγή του Υπουργείου που μίλησε στο NEWS 24/7 τόνισε χαρακτηριστικά ότι “κατά τη γνώμη μας δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλος φόβος. Εχουμε πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού στα σχολεία, έχουμε ανακοίνωση την εντατικοποίηση του testing, οπότε, εφόσον τα μαθήματα αρχίσουν, δεν προβλέπεται κάτι άλλο”.

Τουτέστιν, οι μαθητές που θα λείψουν για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί είτε γιατί οι γονείς τους φοβούνται την ταχύτατη μετάδοση της Ομικρον θα παίρνουν κανονικά απουσία.

Σ’ αυτήν την περίπτωση δε, δεν προβλέπεται ούτε τηλεκπαίδευση: “Η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης θα εφαρμοστεί εκ νέου μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις όπως έχουμε ανακοινώσει. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι άλλο σ’ αυτό” μάς τόνισε η ίδια πηγή.

Στο Υπουργείο έγιναν την Παρασκευή σειρά τηλεδιασκέψεων με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ανά τη χώρα έτσι ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενόψει του ανοίγματος στις 10 του μήνα.

Το Υπουργείο θεωρεί ότι προσώρας δεν συντρέχει λόγος να αλλάξει τα πλάνα του αν και όπως τονίζεται “η κατάσταση είναι δυναμική και διαφοροποιείται διαρκώς όπως και τα δεδομένα. Θα εκτιμήσουμε ξανά όσα προκύψουν από τη Δευτέρα και μετά”.

Τη Δευτέρα ανοίγουν ξανά τα σχολεία σ’ όλη τη χώρα. Για τους μαθητές προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την εβδομάδα 10-14 Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να ισχύει το πρωτόκολλο 50+1 για το κλείσιμο τμημάτων ενώ τηλεκπαίδευση,όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, προβλέπεται σε ειδικές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα