Μάθε πώς μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ στην προστασία των λιβαδιών της Ποσειδωνίας αγκυροβολώντας υπεύθυνα

Διαβάζεται σε 2'
Μάθε πώς μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ στην προστασία των λιβαδιών της Ποσειδωνίας αγκυροβολώντας υπεύθυνα

Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, το Πρόγραμμα Vodafone Posidonia επεκτείνεται και ξεκινάει μια νέα δράση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπεύθυνη αγκυροβόληση.

Πνεύμονας οξυγόνου, καταφύγιο θαλάσσιων οργανισμών, αποθήκη άνθρακα, πηγή ζωής. Ο λόγος για την Ποσειδωνία, ένα είδος που ζει μόνο στη Μεσόγειο θάλασσα και σχηματίζει υποθαλάσσια λιβάδια. Σε αντίθεση με τα φύκη, έχει ρίζες, φύλλα, άνθη και καρπούς, όπως ακριβώς και τα φυτά της ξηράς και ο ρόλος που διαδραματίζει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, της βιωσιμότητας και της παραγωγικότητας των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων είναι θεμελιώδης.

Tα λιβάδια της Ποσειδωνίας είναι ένα από τα πλέον ευάλωτα οικοσυστήματα παγκοσμίως και τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται σημαντική συρρίκνωσή τους λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μια από αυτές είναι η αγκυροβόληση.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του πυλώνα δράσεων για το περιβάλλον και με όχημα το πρόγραμμα Vodafone Posidonia επιδιώκει να ανακόψει την καταστροφική πορεία που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή και οι ανθρώπινες δραστηριότητες στα λιβάδια της Ποσειδωνίας. Πλέον το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεκτείνεται και σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ξεκινάει μια νέα δράση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπεύθυνη αγκυροβόληση.

Στο explainer video που ακολουθεί μπορείς να μάθεις κι εσύ πώς θα συμβάλλεις στην προστασία των λιβαδιών της Ποσειδωνίας αγκυροβολώντας:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα