Ο Δημήτρης Παπανικολάου βγήκε μπροστά για να κερδίσει το καλό

Διαβάζεται σε 2'
Ο Δημήτρης Παπανικολάου βγήκε μπροστά για να κερδίσει το καλό

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του TedxAthens, ο πρώην μπασκετμπολίστας επισκέπτεται το Uncut για μια κουβέντα γύρω από το στίγμα του αυτισμού, τα μαθήματα που του έχει χαρίσει η ζωή και την πίστη ότι οι καλοί, είναι τελικά περισσότεροι.

Mέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν γνωστός, μεταξύ άλλων, ως ο μοναδικός μπασκετμπολίστας που έχει κερδίσει το Triple Crown με δύο διαφορετικές ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) και γενικότερα, για τα εντός παρκέ επιτεύγματά του.

Όταν όμως τότε ανακοίνωσε, έχοντας τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πλευρό του, ότι έχει στοιχεία Συνδρόμου Άσπεργκερ και ξεκίνησε τον αγώνα για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για τον αυτισμό, όλα άλλαξαν. Ο δικός του ιδιωτικός αγώνας βέβαια, είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν η κόρη του Άρια διαγνώστηκε με αυτισμό.

Έκτοτε, ίδρυσε το αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα UniQuall, το οποίο βοηθά καθημερινά 60 οικογένειες που ζουν με τον αυτισμό και μέσω του μπάσκετ, διδάσκει τις αξίες του αθλητισμού, της ομαδικότητας και της συμπερίληψης, ενώ κυκλοφόρησε και το πρώτο του βιβλίο «Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι 11:11» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου, ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή του TedxAthens και να μιλήσει για όλα τα παραπάνω, με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις.

Για όλα αυτά, μίλησε στο Uncut.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα