Marianah Grindr: Οι drag queens δεν είναι τρανς

Διαβάζεται σε 3'
H Marianah Grindr
H Marianah Grindr Marianah Grindr/24MEDIA

Η Marianah Grindr μιλάει για τα στερεότυπα γύρω από τα drag show, την αποδοχή της ταυτότητας και τον σεξισμό απέναντι στο “διαφορετικό”.

Στην τέχνη δεν υπάρχουν όρια. Πόσω μάλλον στην τέχνη του drag που αν και δεν είναι νέα στην Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι παρεξηγημένη. Η Marianah Grindr εμφανίζεται πάνω στη σκηνή ενσαρκώνοντας την περσόνα της, τραγουδά τα αγαπημένα της κομμάτια, κάνει show, “παίζει” με το κοινό και τα κοινωνικά στερεότυπα και δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για τη “διττή” προσωπικότητά της που πολλοί έχουμε μέσα μας, ακόμη κι αν αρνούμαστε να τη δούμε.

Ο “κατά κόσμον” Σοφοκλής Βλάχου (αλλά και Marianah) ήρθε στη Χώρα των Στερεοτύπων και μας μίλησε για την τέχνη του, τις παρερμηνείες που τη διαπερνούν, τα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το διαφορετικό, σε μια ανοιχτή κατάθεση ψυχής που ξεδιαλύνει πολλά πράγματα. Και παραδέχεται πως ως χώρα απέχουμε πολύ από το να στείλουμε μια drag στη Eurovision, αλλά θα ήταν ένα ιδανικό βήμα προς τα μπρος.

Η Marianah Grindr με δικά της λόγια:

  • Νιώθω ότι απλά το σώμα μας είναι απλά ένα μέσο, δεν είμαστε το σώμα μας με τη σημασία που το έχουμε στο μυαλό μας.
  • Είμαι η Marianah, είμαι ο Σοφοκλής, είμαι εν δυνάμει άλλοι τόσοι άνθρωποι, τα κουτάκια, μας περιορίζουν επικίνδυνα.
  • Το μεγαλύτερο στερεότυπο είναι πως το drag show συγχέεται με την τρανς ταυτότητα, ότι όποιος κάνει drag είναι και τρανς γυναίκα.
  • Το drag show με έσωσε για να μου μάθει πολλά πράγματα για το ποιος είμαι, μου αφαίρεσε τις ενοχές μου.
  • Μου έχει τύχει να με ακουμπήσει κάποιος σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Αν συμβαίνει αυτό σε εμένα που είμαι σε μια σκηνή, φανταστείτε τι γίνεται εκεί έξω σε κόσμο που δεν μπορεί να εκφράσει όπως θέλει το σώμα του, γιατί ο άλλος νομίζει ότι του “ανήκει”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα