Κώστας Μανιάτης: “Μπορείς να μάθεις στα παιδιά να γελούν με κάτι που δεν είναι προσβλητικό”
Διαβάζεται σε 3'Ο Κώστας Μανιάτης ή αλλιώς Beat Bukowski μιλάει για τη σάτιρα, τη χυδαιότητα σε μια φάρσα και την πολιτική ορθότητα γύρω από το “αστείο”
- 02 Ιανουαρίου 2025 11:13
Ο Κώστας Μανιάτης δεν αντέχει να μένει “στάσιμος”. Αντιμετωπίζει τη ζωή και την καθημερινότητα με χιούμορ μέσα από τα social media και δη το account @beatBukowski, αρέσκεται σε συνεντεύξεις με διάσημα πρόσωπα της επικαιρότητας, αρθρογραφεί και γενικώς κάνει πλάνα. Σε αυτό το επεισόδιο της Χώρας των Στερεοτύπων μας μιλάει για την κωμωδία καθαυτή, τα “όριά” της, τη χυδαιότητα σε μια φάρσα και εν γένει για την πολιτική ορθότητα.
Ο ίδιος άλλωστε δεν είναι μόνο το πρόσωπο πίσω από τη Ψίμυθο που έφτασε μέχρι και σε επίπεδα πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά είναι και κειμενογράφος κωμικών σκετς και κειμένων, contributor στην επιθεώρηση “1821” του Φοίβου Δεληβοριά αλλά και στα “Νούμερα” που έπαιξαν στην ΕΡΤ (μεταξύ άλλων).
O beatBukowski λοιπόν μας μιλάει με ειλικρίνεια για το χιούμορ, τη διακωμώδηση στερεοτύπων αλλά και για τις “κόκκινες γραμμές” του, σε ένα επεισόδιο με το οποίο κάνουμε το δικό μας “ποδαρικό” στο νέο έτος.
Ο Κώστας Μανιάτης με δικά του λόγια:
- Θα πρέπει να γνωρίζω τον άλλον, για να κάνω πλάκα
- 10 χρόνια πριν μπορεί να με εγκλώβιζε ο ρόλος αυτός, τώρα όχι
- Δεν θα σατίριζα ποτέ σωματικά χαρακτηριστικά ή τη φυλή κάποιου. Δε μου περνάει καν από το μυαλό ως αστείο
- Και φάρσα να είναι ένα θέαμα, δε χρειάζεται να είναι χυδαίο
- Μπορείς να μάθεις τα παιδιά να γελούν με κάτι που δεν είναι προσβλητικό
- Όταν δεν είμαι καλά, δε μπορώ να γράψω ή να πω αστεία
- (η κωμωδία) θέλω να έχει γωνίες, να ενοχλεί, να έχει το ειρωνικό στοιχείο, να έχει επίπεδα, να απευθύνεται σε όλους
Στη Χώρα των Στερεοτύπων – Podcast
Κάθε Πέμπτη, ο Χρήστος Δεμέτης και η ψυχολόγος Εύη Καραγεώργου καταγράφουν τα ταμπού και τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας και προσπαθούν να τα “φωτίσουν” μιλώντας με ανθρώπους που έχουν “συνδεθεί” με αυτά. Συζητήσεις για στερεότυπα που λίγο – πολύ έχουν αγγίξει όλους μας, για τα ταμπού που μας ταλαιπωρούν, αλλά και για τις κοινωνικές παθογένειες που έχουν έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.