Αδ. Γεωργιάδης: Θα καταργήσουμε όλους τους νόμους για την Παιδεία
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από την Κοινωνιολογία, ενώ για το Ποτάμι σημείωσε πως αν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να συνεργαστεί με την ΝΔ.
- 05 Σεπτεμβρίου 2018 13:22
Τη θέση του ότι τα λατινικά αντικαταστάθηκαν από την κοινωνιολογία ως εξεταστέο μάθημα στις πανελλαδικές για ιδεολογικούς λόγους εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα καταργήσει όλους τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία και απάντησε ως εξής στις σχετικές ερωτήσεις:
“Πόσες φορές έχουν πει αριστεροί ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας της ιστορίας γιατί ενισχύει εθνικιστικά στερεότυπα; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθεί η επιστήμη για να στραφούν τα παιδιά προς τα δεξιά. Γιατί εγώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ο τρόπος που διδάσκεται η κοινωνιολογία έχει ιδεολογικό πρόσημο; Θα θυμάστε την Επιτροπή που όρισε ο Φίλης για τις αλλαγές στα σχολεία και επικεφαλής ήταν ο κ. Λιάκος. Ήταν ουδέτερης ιδεολογικής κατεύθυνσης; Οι αλλαγές που εισηγήθηκε μεταξύ των οποίων η κατάργηση διδασκαλίας του Επιταφίου η μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών κοκ προτάθηκαν και μέσα από τη δική του ιδεολογική κατεύθυνση. Η μεγαλύτερη φασαρία για σχολικό βιβλίο έγινε για το βιβλίο της Μ. Ρεπούση επί κυβέρνησης Καραμανλή. Αλλο η εξουσία και άλλο η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που έχει βλάψει τη χώρα επί δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχαρβαλώνει την παιδεία και καταργεί τα λατινικά όταν σε όλη την Ευρώπη διδάσκονται οι κλασικές γλώσσες. Στη Γαλλία εξεγέρθηκαν οι καθηγητές όταν επιχειρήθηκε η μείωση των ωρών διδασκαλίας των κλασικών γλωσσών που αποτελούν τη βάση του δυτικού πολιτισμού. Είναι μια τεράστια οπισθοδρόμηση, αντί να κάνουμε τη χώρα λίκνο των ανθρωπιστικών σπουδών την κάνουμε παρία. Θα καταργηθούν όλοι οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία γιατί όλοι έγιναν για κακό”.
Μιλώντας για την ΔΕΘ, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό γιατί οι διοργανωτές δεν θέλουν συμετοχή κομμάτων. “Αν ήμουν Θεσσαλονόκη θα πήγαινα, πολλά στελέχη και φίλοι μας θα είναι εκεί. Η ΝΔ δεν υιοθετεί το αίτημα για δημοψήφισμα”, πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε επίσης ότι: “Εκαναν υπουργό την Παπακώστα για να πάρουν την ψήφο της στο μακεδονικό. Δεν έκαναν τον Παπαχριστόπουλο γιατί είχε πει από πριν ότι θα υπερψηφίσει. Εκαναν και τον Μπόλαρη για τον ίδιο λόγο. Κάνουν συναλλαγή με βουλευτές στο παρασκήνιο για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΣΥΡΙΖαίοι πήραν την Παπακώστα που έλεγε ότι οι λαθρομετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα σαν τις κατσαρίδες. Μπορεί να έπαιρναν και μένα αν έλεγα ότι θα υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών”.
Σε σχέση με τα σενάρια συνεργασίας με το Ποτάμι, είπε ότι “κατά τη γνώμη μου αν το Ποτάμι ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας. Για το Ποτάμι δεν έχω πει ποτέ κακή κουβέντα. Μου άρεσε η μεταρρυθμιστική του λογική. Δεν μηδενίζω την πορεία του. Εχει πολλά στελέχη που μου είναι συμπαθή. Ο Θεοδωράκης όταν έκανε τις ρεβεράντζες υπέρ Τσίπρα έκανε λάθος κυρίως για τον εαυτό του”.
Αποκρούοντας τα σχόλια ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει παραδοθεί στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του απάντησε: “Με εντυπωσιάζει η αγωνία Τσίπρα για απελευθέρωση Μητσοτάκη από τα ακροδεξιά δεσμά. Ο Τσίπρας δεν έχει αγωνία ιδεολογική. Είναι τακτικστής. Η ακροδεξιά έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, το αντιευρωπαϊκό και το αντικοινοβουλευτικό. Εγώ δεν μπορώ να είμαι ακροδεξιός γιατί είμαι πολύ υπέρ της Ευρωπης και υπέρ του κοινοβουλευτισμού. Ο Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει ένα σκιάχτρο. Μάχεται για να δημιουργηθεί ακροδεξιό κόμμα. Η ΝΔ δεν είναι ακροδεξιά, εγώ δεν είμαι ακροδεξιός. Εχω βαθιά ευγνωμοσύνη στον Α. Σαμαρά και προσωπικά του έχω μεγάλη αγάπη. Δεν έχει ομάδα, ήταν πρόεδρος και όλοι σήμερα στηρίζουμε τον πρόεδρο της ΝΔ. Την Παρασκευή θα κάνω ομιλία παρουσία του Α. Σαμαρά στην Καλαμάτα”.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υπερδανεισμού των κομμάτων και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών, επικαλούμενος μάλιστα και τον νόμο Κατσέλη.