“Αδειασμα” Κασσελάκη σε Πολάκη, με διατήρηση ισορροπιών

Διαβάζεται σε 5'
Στέφανος Κασσελάκης Παύλος Πολάκης
Στέφανος Κασσελάκης Παύλος Πολάκης SOOC, INTIME NEWS

Επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου το τηλεφώνημα “συγγνώμης” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φραστική επίθεση του βουλευτή Χανίων στη γραμματέα της Ν.Δ Μαρία Συρεγγέλα.

Ένα ακόμη επεισόδιο “αδειάσματος” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στον Παύλο Πολάκη καταγράφεται σήμερα, μετά την επιβεβαίωση της Κουμουνδούρου του τηλεφωνήματος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα προκειμένου να ζητήσει “συγγνώμη”, για τη φραστική επίθεση του βουλευτή Χανίων εναντίον της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου “ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και η ιδιωτική συνομιλία που είχαν διήρκησε 10 λεπτά. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ‘συγγνώμη’ από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια ‘συγγνώμη’ για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. “Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο ‘ο’ ή ‘η’ πριν από το όνομα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”.

Αναφέρουν ακόμα ότι “σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στον κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους. Μάλιστα η κα. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες “πηγές” της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη “συγγνώμη” του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”.

Νέο επεισόδιο με τον “αψύ” Κρητικό

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης, “αδειάζει” τον Παύλο Πολάκη για το ύφος της εκφοράς του πολιτικού του λόγου. Είχε επαναληφθεί αντίστοιχο περιστατικό στις 13 Ιανουαρίου μετά από φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στον γελοιογράφο της εφημερίδας “Καθημερινή”, Ηλία Μακρή, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει “βδέλυγμα“. Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου είχε επισημανθεί ότι “επ’ ουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου”.

Επίσης “κρίση” στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη είχε δημιουργήσει η άρνηση του Παύλου Πολάκη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών την ίδια περίοδο. Μάλιστα τότε η στάση του βουλευτή Χανίων είχε “ακυρώσει” ουσιαστικά την κομματική πειθαρχία που είχε προσπαθήσει να επιβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Στην πραγματικότητα η σχέση Κασσελάκη – Πολάκη συνιστά μια συνεχή άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών. Αφού ο βουλευτής Χανίων τηρεί διακριτική και σχετικά αυτόνομη πολιτική στάση στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά ενίοτε στηρίζει πλευρές των επιλογών του Στέφανου Κασσελάκη για την πορεία του κόμματος, ενώ πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αποδεκτή την κριτική που του άσκησε ο Παύλος Πολάκης περί υπερβολών στην προβολή της προσωπικής του ζωής κατά την προεκλογική περίοδο.

Όπως όλα δείχνουν, παρότι ο Παύλος Πολάκης συχνά “στραπατσάρει” με το ύφος που ασκεί πολιτική το “πολιτικό στυλ” που θέλει να προβάλλει ο Στέφανος Κασσελάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρκείται στο να “τηρεί αποστάσεις”. Γεγονός που θεωρείται ουσιαστικά έμμεση αναγνώριση της επιρροής που ασκεί ο Παύλος Πολάκης στο -στενό πλέον μετά το εκλογικό αποτέλεσμα- πολιτικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρινάκης: Η συγγνώμη του κ. Κασσελάκη δεν έχει κανένα νόημα

«Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο TikTok ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:

«Αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε τι είπε χθες το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κ. Κασσελάκης να διαγράψει τον κ. Πολάκη.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κ. Πολάκης αλλά ο κ. Κασσελάκης. Σαν “εκπρόσωπος” δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη. Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα