Αυτό είναι το έγγραφο για το ύποπτο πάρε-δώσε δικογραφίας από την Τσατάνη

Αυτό είναι το έγγραφο για το ύποπτο πάρε-δώσε δικογραφίας από την Τσατάνη

Ο Δ. Παπαγγελοπουλου, κατέθεσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι η Τσατάνη παρέδωσε ως αναρμόδια τη δικογραφία αλλά στη συνέχεια την ξαναπήρε πίσω. Για «στοχοποίηση» Τσατάνη μίλησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Έγγραφο που καταδεικνύει ότι η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, πού καταγγέλλει παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για συγκεκριμένη δικογραφία, είχε παραδώσει από μόνη της τον Μάρτιο την εν λόγω δικογραφία στην Εισαγγελία Διαφθοράς απεκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. έγγραφο που αποδεικνύει ότι η ίδια η κυρία Τσατάνη είχε αναγνωρίσει εμπράκτως την αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση στέλνοντάς την τον Μάρτιο του 2015 στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Στη συνέχεια, όμως, τον Σεπτέμβριο του 2015, την ζήτησε και την πήρε πίσω η ίδια από την Εισαγγελία Διαφθοράς. «Η κυρία Τσατάνη ήθελε πάση-θυσία να χειριστεί την υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και άφησε να εννοηθεί ότι κάτι μεσολάβησε στο πάρε-δώσε της δικογραφίας. «Η Τσατάνη στέλνει πρώτα την δικογραφία που είχε στην Εισαγγελία. Και μετά, αφού την έστειλε αποφάσισε να την συνενώσει» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι ο τρόπος που λειτούργησε η Γεωργία Τσατάνη δεν συνηθίζεται. «Βεβαίως και δεν είθισται αυτό που έκανε η κυρία Τσατάνη» είπε χαρακτηριστικά στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ενόχληση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτούργησε η κυρία Τσατάνη προκάλεσαν την ενόχληση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν στο στόχαστρο δικαστικοί λειτουργοί και ζήτησε να «προστατευτεί το κύρος της Δικαιοσύνης». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι λειτουργεί ως «αντίδικος» της κυρίας Τσατάνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα