Αιχμές για ακροδεξιούς, στην ΕΛ.ΑΣ του Χρυσοχοΐδη, απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για ακροδεξιούς, στην ΕΛ.ΑΣ του Χρυσοχοΐδη, απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ
Η βιασύνη του Μ,Χρυσοχοΐδη να διαλύσει την κυβέρνηση "πρόδωσε" τις προσπάθειες τις κυβέρνησης να εμφανιστεί ως "αντιφασιστική" δύναμη, φαίνεται να εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Με έμφαση στην μεγάλη δημοκρατική συσπείρωση οι δηλώσεις και η χθεσινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Εφετείο, για την Δίκη της Χρυσής Αυγής. «Δυσανεξία» σε μια γιορτή της Δημοκρατίας καταλόγισε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στην συγκέντρωση.

Να προβάλλει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου που έκρινε «εγκληματική οργάνωση» την Χρυσή Αυγή ως «νίκη της Δημοκρατίας» μακριά από πολιτικές αιχμές συνολικά στην κυβέρνηση επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εστίασε όμως «τα βέλη» του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στην «δυσανεξία» που – όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος- επέδειξε απέναντι σε μία μεγάλη δημοκρατική κινητοποίηση, με την αστυνομική επίθεση που πραγματοποιήθηκε.

Α,Τσίπρας: Η συγκέντρωση «προστατευτικός κλοιός της Δημοκρατίας».

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να προβάλλει το ότι η απόφαση του δικαστηρίου λήφθηκε κατά την διάρκεια της δικής της θητείας, όπως και το ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ ξεκίνησε η διαδικασία σύλληψης. Παρόλα αυτά δεν εστίασε εκεί την κριτική και τις αναφορές του. Όπως φαίνεται, προτίμησε να αφήσει τα …γεγονότα να μιλήσουν.

Kυρίως την επιλογή της αστυνομικής επιχείρησης στο συγκεντρωμένο πλήθος από τις αστυνομικές δυνάμεις., την οποία ερμηνεύει ώς ενέργεια προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση. Αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές σχέσεις νυν και πρώην στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά αλλά και τον προ ημερών «παρολίγο» διορισμό της συζύγου του Ν.Μιχαλολιάκου στην Βουλή.

"Ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Εφετείο δεν είχε καμία αναφορά αντιπολιτευτικού χαρακτήρα. Αντιθέτως εστίασε στο αντικείμενο της συγκέντρωσης και την ανάγκη αντιμετώπισης του ναζισμού. Στην δήλωση που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε δύο φορές στην έννοια της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι η μεγάλη κινητοποίηση που έγινε χθες «αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό. Πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα δημοκρατίας, απηχούν προφανώς και την αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη διαμόρφωσης δημοκρατικών – προοδευτικών πλειοψηφιών, ώς πολιτική προοπτική για την χώρα.

«Γνωστή μειοψηφία της αστυνομίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα του αστυνομικού αυταρχισμού αφήνοντας σαφείς αιχμές για την λειτουργία ακροδεξιών στοιχείων εντός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο 105,5» πως η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση οφείλεται σε «μια τεράστια δυσανεξία που έδειξε ο κ. Χρυσοχοϊδης και η αστυνομία απέναντι σε μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Μιλώντας για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είπε πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό. Θα περιμέναμε έναν σχολιασμό ή κάποια θεσμική πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πως αρχικά θα διαλύσει και στην συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Συνολικά για την ακροδεξιά επισήμανε πως η πολιτική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστέι «γατί έχουμε τη μάχη με όλα αυτά που έδωσαν χώρο στη Χρυσή Αυγή, τη μάχη με όλα τα ‘ναι μεν αλλά” και με τη θεωρία των δύο άκρων». Σημείωσε μάλιστα πως «αυτη τη μάχη την έχουμε μπροστά μας όλο το επόμενο διάστημα, καθώς ξαναμπαίνουμε σε ένα μαύρο τούνελ, σε έναν κοινωνικό χειμώνα, μια κατάσταση την οποία σίγουρα ακροδεξιές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν».

Στο ζήτημα των ακροδεξιών θυλάκων εντός της αστυνομίας εστίασε όμως με έμεσο τρόπο και ο νέος τομεάρχης για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

Σημείωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου «δυστυχώς δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας». Μάλιστα απευθύνθηκε στον υπουργό ρωτώντας αν «χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανέλθει στο θέμα αφού ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε πως «αναμένουμε τις δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα