Ακροβασίες Γεωργιάδη για το “καρφί” Μητσοτάκη σε Σαμαρά

Διαβάζεται σε 3'
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στον Σαμαρά με τα περί χαριεντισμών με Παππά και δήλωσε ότι παραπολιτικά δεν σχολιάζει.

Με εμφανή αμηχανία, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχείρησε ακροβασίες ερωτηθείς για τις αιχμές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή χθες, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ: Δεν είπε για τον Σαμαρά ο Μητσοτάκης”.

Στο πολύ λογικό και επακόλουθο ερώτημα, γιατί τότε απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας. “Σχολίασαν κάτι κύκλοι Σαμαρά, δεν ξέρω τι κύκλοι”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Συνέχισε δε τους ελιγμούς, λέγοντας: “Εάν με ρωτάτε, έχει πραγματικό ζήτημα η ΝΔ; Δεν έχει. Γιατί παραπολιτικά δεν μπορώ να σχολιάσω”. Προσπέρασε τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων που του παρουσιάστηκαν. Ενώ στο ερώτημα που το πάει ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “Να καλέσετε τον Σαμαρά να τον ρωτήσετε”. 

Στα απανωτά ερωτήματα, ο υπουργός Υγείας συνέχισε στην ίδια γραμμή: “Εμένα μου αρέσει να μιλάω πολιτικά και όχι παραπολιτικά. Κύκλους και αυτά, δε σχολιάζω”.

“Ο σεβασμός που έχω στον Σαμαρά δεν αλλάζει”

Δήλωσε πάντως: “Ο σεβασμός που έχω στον Σαμαρά δεν αλλάζει”. Και υποστήριξε ότι: “Ο κ. Σαμαράς στην Κύπρο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του”. 

Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να ισορροπήσει με τη γραμμή του Μαξίμου. “Απαντώ, όχι στον κ. Σαμαρά, αλλά σε αυτά που διαρρέονται, σε ένα κλίμα γενικό περί υποχώρησης. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται θέματα κυριαρχίας”, είπε.

Επικαλέστηκε μάλιστα πως όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, έφυγαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση προχθές με τον υπουργό Εξωτερικών., Γιώργο Γεραπετρίτη.

“Κόκκινη γραμμή η αμφισβήτηση του πατριωτισμού του πρωθυπουργού”

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως ούτε στην Κάσο ούτε πουθενά υπήρξε ή υπάρχει υποχώρηση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

Τι μας συμφέρει η φασαρία με την Τουρκία ή η ηρεμία; Εγώ λέω η ηρεμία”, είπε επίσης, αναφέροντας ως παράδειγμα το μεταναστευτικό και χρησιμοποιώντας Ακροδεξιά ορολογία για λαθρομετανάστες.

Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η αμφισβήτηση του πατριωτισμού του πρωθυπουργού. Εγώ δεν είπα τον Τσίπρα με τις Πρέσπες μειοδότη. Αμφισβήτηση του πατριωτισμού του εκάστοτε πρωθυπουργού δεν δύναται να υπάρχει”, δήλωσε επίσης ο κ. Γεωργιάδης, επιμένοντας όμως ότι δεν απαντά στον κ. Σαμαρά.

Παραδέχθηκε άλλωστε ότι: “Θα  ήταν δείγμα μεγάλης αλαζονείας να μιλήσω για τον Σαμαρά”, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν που τον έφερε στη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα