Ακτοπλοϊκά: Η κυβέρνηση βλέπει τα καράβια να περνούν

Διαβάζεται σε 2'
Λιμάνι Πειραιά
Λιμάνι Πειραιά EUROKINISSI

“Όχι” σε πιο δραστικές παρεμβάσεις στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων λέει η κυβέρνηση, υποσχόμενη συνέχιση ελέγχων και πρόστιμα. Μαρινάκης: “Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν”.

Οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε συνδυασμό με την γενικότερη ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής, καθιστούν απαγορευτικές τις καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η κυβέρνηση πάντως λέει “όχι” σε πιο δραστικές παρεμβάσεις για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά υπόσχεται συνέχιση των ελέγχων και πρόστιμα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν και πότε θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: “Η κυβέρνηση, όπου μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί, παρεμβαίνει σε επιμέρους περιπτώσεις του ευρύτερου προβλήματος του αυξημένου κόστους ζωής, λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού” και πρόσθεσε:

Μελετάμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά. Σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Είναι βέβαια αυξημένο το κόστος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχίζονται οι έλεγχοι από το αρμόδιο υπουργείο και την Αρχή Ανταγωνισμού και εάν υπάρχει κάτι, όπου έχουμε τη δυνατότητα και μπορούμε ως κράτος να παρέμβουμε, θα παρέμβουμε με πρόστιμο.”

Ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε ότι η κυβέρνηση σε άλλες περιπτώσεις, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα ή οι τιμές των τροφίμων, παρεμβαίνει όπου υπάρχει η δυνατότητα, αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο ή με έκτακτες ενισχύσεις. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο στα ακτοπλοϊκά και μάλιστα δήλωσε: “Είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο. Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα