Ανδρουλάκης: Δεν αναστέλλετε την χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, τα βρήκατε με Βελόπουλο για την ΑΔΑΕ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής INTIME NEWS

Καυστικές απαντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση περί μην συναίνεσης από τον πρωθυπουργό. Έκανε λόγο για «παρέλαση αλαζονείας»

Εξηγήσεις για τον λόγο που η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει την τροπολογία για αναστολή της χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει «καβαλήσει το καλάμι».

Η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους «Σπαρτιάτες», αποτέλεσε μια έμμεση απάντηση στην δευτερολογία του πρωθυπουργού που είχε προηγηθεί και εγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια ταύτισης της Ν.Δ με την ακροδεξιά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε καυστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην έκκληση συναίνεσης για τους διορισμούς επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών. Σημειώνοντας πως «δεν ψάξατε συναίνεση στο ΠΑΣΟΚ όταν θέλατε να ελέγξετε την ΑΔΑΕ για να συγκαλύψετε στις υποκλοπές» αλλά «μια χαρά τα βρήκατε με τον κ. Βελόπουλο»

Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης περί «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι «αξιόπιστη αντιπολίτευση» που θα λειτουργεί «δυναμικά απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει μια παρέλαση αλαζονείας».

Τόνισε πως «οι προτάσεις είναι ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις» ενώ «το ύφος και η συμπεριφορά υπουργών της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν και πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στην κριτική για την καταψήφιση του νομοσχεδίου του ΑΣΕΠ λέγοντας μεταξύ άλλων πως τα ίδια έλεγε η κυβέρνηση και για το προηγούμενο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις. Τονίζοντας πως «έχω σήμερα 32 νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ του 4765 και του νέου νόμου που ψηφίσατε χθές. Πως λέτε ότι ήταν μια σημαντική μεταρρύθμιση όταν έχετε κάνει 32 παρεμβάσεις σε ελάχιστο χρόνο!».

Επίσης σημείωσε πως «όταν ψηφίζεις 36 από τα 66 άρθρα δεν είσαι μανιχαϊστής γιατί μας εγκαλεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί δεν δεχθήκαμε να είναι 40 μόρια η εντοπιότητα, 5 για το διδακτορικό, 2 για το μεταπτυχιακό υποτιμώντας χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες για να έχουν διδακτορικό τίτλο»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα