Ανδρουλάκης: Δεν θα βάλω κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα Δούκα – Θα βρεθεί λύση

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας Sooc

«Θα βρεθεί ένας τρόπος από την αρμόδια επιτροπή ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο» είπε ο Ανδρουλάκης για το ασυμβίβαστο Δούκα.

Mία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Μega, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο ασυμβίβαστο για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

Συγκεκριμένα, στο καταστατικό του κόμματος αναφέρεται πως «όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα».

«Είπα ότι είναι ευπρόσδεκτες όλες οι υποψηφιότητες. Υπάρχει μία συγκεκριμένη τροπολογία που διαβάζω ότι ήταν δική μου εφεύρεση το 2013. Αυτό δεν ισχύει. Είναι από το 2008 στο καταστατικό μας, μπήκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. Εγώ το 2013 έβαλα μία τροπολογία που δεν έχει σχέση με αυτή, που έλεγε ότι όταν επιλέξεις να διοριστείς στο κράτος από το κόμμα που κυβερνά, τότε απαγορεύεται να είσαι και στα κεντρικά όργανα του κόμματος», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως δεν θα βάλει κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων. «Για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά. Υπάρχουν τρόποι, είπα μία γνώμη στην επιτροπή καταστατικού, θα αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία, θα ξεπεραστεί και θα προχωρήσουμε κανονικά. Θα βρεθεί ένας τρόπος από την αρμόδια επιτροπή ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο, να είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

, ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα