Ανδρουλάκης για debate στο ΠΑΣΟΚ: Δεν βοηθούν οι λεονταρισμοί

Διαβάζεται σε 3'
Ανδρουλάκης για debate στο ΠΑΣΟΚ: Δεν βοηθούν οι λεονταρισμοί
Ο Νίκος Ανδρουλάκη Aris Oikonomou / SOOC

Η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον Χάρη Δούκα για τη ματαίωση του debate για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Στις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για τη ματαίωση του debate για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται πως, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής του debate, με την πλευρά Δούκα να θεωρεί προσχηματικές τις αιτιάσεις της πλευράς Ανδρουλάκη και να πιστεύει ότι ο νυν πρόεδρος δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

Σε συνέντευξή του στο STAR, το βράδυ της Τετάρτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα ο κ. Δούκας είχε δημοτικό συμβούλιο. Την Παρασκευή εγώ έχω την κεντρική μου ομιλία στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορώ να ακυρώσω αυτή την ομιλία, δεν υπάρχουν μέρες. Την Πέμπτη, δε, υπάρχει ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος. Εδώ το θέμα είναι να γίνει ένα debate που να είχε ανάλογη επιτυχία με το προηγούμενο. Έχετε δει παγκοσμίως να γίνονται debate Σάββατο ή Κυριακή πρωί, όπως άκουσα τώρα με ένα τρόπο σκωπτικό που περιφρονεί την προσπάθεια που κάνουμε; Αυτοί οι λεονταρισμοί δεν βοηθούν.

Εδώ έγινε μια σοβαρή προσπάθεια, πετύχαμε όλοι μαζί να γίνει ένα debate αξιόπιστο, προγραμματικό που το είδαν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Το να χρησιμοποιούσε όλη αυτή την ιστορία για να κάνουμε ένα μπρα ντε φερ, δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία, έχω κάνει 6 debate στην πολιτική μου πορεία. Δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο, είμαι πάντα παρών στον διάλογο, αλλά πρέπει να βλέπουμε και το σύνολο και την εικόνα που πρέπει να είναι πάντα δυναμική».

Η δήλωση του Χάρη Δούκα

Νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας ανέφερε σε δήλωσή του: «Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως  φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε  σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.    

Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα