Ανδρουλάκης για Τέμπη: Όταν προκύπτει στοιχειοθετημένο δικαστικό πόρισμα, θα ζητάμε προανακριτική
Διαβάζεται σε 1'![Νίκος Ανδρουλάκης](https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2025/02/androulakis1-1-640x426.jpg)
Επίθεση στην κυβέρνηση για την προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ
- 07 Φεβρουαρίου 2025 18:18
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση και τη ΝΔ να δεσμευτούν ότι θα συνδράμει σε προανακριτική επιτροπή για πρόσωπα στα οποία θα υπάρχει τεκμηριωμένη δικογραφία για ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών.
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Όταν προκύπτει στοιχειοθετημένο δικαστικό πόρισμα, θα προχωρούμε σε αίτημα συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να βρεθούν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή. Αυτό πράξαμε στην περίπτωση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον Κώστα Καραμανλή και τώρα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.»
«Μπορεί να δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία ότι θα προχωρούμε σε αίτημα συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.