Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης θα έρθει εδώ να απολογηθεί για το κράτος δικαίου
Διαβάζεται σε 2'Κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής.
- 26 Μαρτίου 2024 17:00
Κατέθεσε επισήμως την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Δρομολογώντας έτσι την κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα τα επόμενα 24ωρα.
Αιτιολογώντας την πρωτοβουλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το έκανε «γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει κάνει συνήθεια της την συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου στην χώρα μας». Τονίζοντας πως «η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια» και πως επιλογή της κυβέρνησης είναι «η ατιμωρησία και η συγκάλυψη πλήττοντας την αξιοπιστία των θεσμών».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα του “Βήματος” λέγοντας πως «ένα δημοσίευμα ανέδειξε ότι λίγες ώρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη η μόνη αγωνία κάποιων στην κυβέρνηση ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση και το μικροκομματικό συμφέρον».
Έθεσε μάλιστα τα ερωτήματα που ανακύπτουν: «Πριν οι συνομιλίες παραδοθούν στην αστυνομία κάποιοι τις είχαν στην κατοχή τους, τις επεξεργάστηκαν και τις διοχέτευσαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης;» και «ποιος είχε πρόσβαση σε αυτό πριν την αστυνομία και την δικαιοσύνη» «ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «οι πρακτικές της κυβέρνησης έναντι του κράτους δικαίου προσβάλλουν την χώρα μας και την απομακρύνουν σταθερά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», επισημαίνοντας πως «ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του».
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ο κ.Μητσοτάκης θα έρθει εδώ για να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και την τραγωδία των Τεμπών» ενώ πρόσθεσε πως οι βουλευτές της Ν.Δ θα κληθούν να απαντήσουν για το αν «επικροτούν αυτούς τους θλιβερούς χειρισμούς;»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στην «προπαγάνδα της Ν.Δ», όπως είπε, που τον θέλει εμπλεκόμενο με επιχειρηματικά συμφέροντα λέγοντας πως «κρίνουν εξ ιδίως τα αλλότρια. Πορεύομαι με πολιτική αυτονομία» και ότι «οι επιλογές μας είναι βαθιά αξιακές». Τόνσιε πως «απέναντι σε αυτές τις καθεστωτικές πρακτικές πήραμε αυτή την θεσμική πρωτοβουλία. Για να μπει ένα τέλος σε ότι προσβάλλει το κράτος δικαίου».