Ανδρουλάκης: Το διακύβευμα της κάλπης είναι ποιος θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας προοδευτικής κυβέρνησης

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης Glomex

Στους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος για το ΠΑΣΟΚ, αν επανεκλεγεί πρόεδρος στις επερχόμενες κάλπες, αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στην κάλπη της 6ης και 13ης Οκτωβρίου κρίνεται το ήθος, το ύφος και ο προσανατολισμός της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης». Σε αυτό επέμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις επερχόμενες εκλογές του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Η Νέα Δημοκρατία θα κατακρημνιστεί υπό το βάρος της διαφθοράς και της έλλειψης ενσυναίσθησης για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Δεν μπορεί να καταθέτεις μεσοπρόθεσμο και να φιλοτεχνείς το αφήγημα της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής, αλλά η ανάπτυξη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να είναι μεταξύ 0-1%, να υπάρχει επενδυτικό κενό και έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Χρειάζεται λοιπόν μια αξιόπιστη προοδευτική προγραμματική δύναμη, που θα πείσει τον κόσμο όχι μόνο ότι μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ότι θα βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτό κρίνεται στις 6 και 13 Οκτωβρίου» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υφίσταται κίνδυνος διάσπασης την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, είμαι αισιόδοξος. Το 2017 δεν ήμουν νικητής, αλλά έμεινα και αγωνίστηκα με συνέπεια. Το 2021 που ήμουν νικητής, είπα από το πρώτο βράδυ ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και όλοι μαζί θα ανατάξουμε την παράταξη. Με εμένα δεν διακυβεύεται η ενότητα και το έχω αποδείξει. Σε μόλις δυόμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει. Βγήκαμε από τις συμπληγάδες του δικομματισμού. Όταν ανέλαβα, η Νέα Δημοκρατία είχε 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%, σήμερα είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Στην αυτοδιοίκηση ήμασταν παντού πολύ ισχυροί. *2 περιφερειάρχες και 108 άνθρωποι από τον χώρο μας εκλέχτηκαν δήμαρχοι συμπεριλαμβανομένων των δυο μεγάλων δήμων».

«Κάναμε πολλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια και ναι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Μπροστά μας όμως είναι τα καλύτερα. Το δύσκολο είναι να φύγεις από τις συμπληγάδες του δικομματισμού. Το πετύχαμε και τώρα έχουμε μια συνεχώς ανοδική πορεία. Είναι σωστό να πουν κάποιοι “φύγε τώρα που τα ομαλοποίησες και έβαλες τα πράγματα σε άλλο επίπεδο για να έρθουμε εμείς”; Νομίζω ότι είναι σωστό την Κυριακή να συνεχίσουμε τη στρατηγική, που έφερε αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταθεί πια απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα με πολύ αυξημένα τα ποσοστά του. Στις 14 Οκτωβρίου ξεκινάμε έναν αγώνα για την κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι και το διακύβευμα της κάλπης: ποιος θα αντιπαρατεθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας προοδευτικής κυβέρνησης για να αλλάξει η κατάσταση στο ΕΣΥ, να μειωθούν οι ανισότητες, να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας, εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς ακόμη είμαστε στη μνημονιακή εποχή και βεβαίως ένα κράτος που λειτουργεί» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα