Ανδρουλάκης: Το δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες

Ανδρουλάκης: Το δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες
eurokinissi

Ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη επέρριψε στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του προεδρείου της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

Ως “αποτυχία του επιτελικού κράτους όπως ονομάζει ο Πρωθυπουργός τον τρόπο διοίκησης της χώρας” χαρακτήρισε το δυστύχημα στα Τέμπη ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του προεδρείου της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη της χώρας να ηγείται μια προοδευτική κυβέρνηση “που θα δώσει προοπτική στη νέα γεννιά”.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος, κάνοντας εκτενή αναφορά στα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες καθώς και την αποτυχία του επιτελικού κράτους όπως ονομάζει ο Πρωθυπουργός τον τρόπο διοίκησης της χώρας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία προοδευτική πολιτική εναλλακτική, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά για μία κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Σήμερα, οι εργασίες ξεκίνησαν με μία συζήτηση για τη δίκαιη μετάβαση και την ενεργειακή φτώχεια.

Επισκεφθήκαμε επίσης τη Μέλισσα, ένα κέντρο το οποίο βοηθάει άμεσα και αποτελεσματικά γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες να ενσωματωθούν αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους.

Τώρα στο Προεδρείο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία.

Θα ξεκινήσουμε με τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που θα αποκλιμακώσουν το κόστος ζωής που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των πολύ υψηλών ενοικίων καθώς και την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα