Ανδρουλάκης: Ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Ουκρανία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Stelios Misinas / SOOC

"Ναι" στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην Κ.Ο. Διευκρίνισε όμως ότι η απόφαση λήφθηκε δίχως συζήτηση και συναίνεση

Το αίτημα για άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί η ουκρανική κρίση ζήτησε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, στην Κ.Ο. του κόμματος του. Τάχθηκε υπέρ της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία όμως επισήμανε ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται χωρίς συναίνεση και δημόσια συζήτηση.

Όπως επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης «για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική που θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών, προτείνουμε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Για εμάς η εθνική συνεννόηση σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές είναι μονόδρομος. Δεν θα επιτρέψουμε τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα που μαστίζουν την Ευρώπη να αποτελέσουν άλλοθι για να μπουν κάτω από το χαλί οι ευθύνες της κυβέρνησης και οι λανθασμένες πολιτικές της επιλογές σε κρίσιμα εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα».

Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για το πολεμικό υλικό που στάλθηκε στην Ουκρανία επισήμανε ότι «θεωρούμε σωστή την αποστολή αμυντικού υλικού της χώρας μας προς την Ουκρανία, μαζί με τις υπόλοιπα κράτη μέλη» διευκρίνισε όμως ότι διαφωνεί με τον τρόπο που λειτούργησε η κυβέρνηση. Όπως είπε «δεν είναι μόνο ότι δεν ενημέρωσε, έστω και ατύπως, κανέναν Πολιτικό αρχηγό για την αποστολή στρατιωτικού υλικού, όπως έκαναν και άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, αλλά ακόμα και σήμερα διαβάζουμε ότι χωρίς σχέδιο ετοιμάζεται να δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτόγνωρες επιλογές που έχουν να κάνουν με την πυρηνική ενέργεια και τα εργοστάσια παραγωγής της στη Βουλγαρία».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις ο Ν.Ανδρουλάκης είπε ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν, βασιζόμενος στη στρατιωτική ισχύ και στο δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο παγκοσμίως, προωθεί ένα νέο αναθεωρητικό δόγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, εισβάλλοντας στην Ουκρανία. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, μια επιθετική δύναμη επιχειρεί να επαναχαράξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν από την αρχή τη θέση μας.Έχουμε μία σύγκρουση μεταξύ του Διεθνούς Δικαίου και της δεσποτικής δύναμης του ισχυρού.Η εισβολή που επέλεξε να κάνει ο Πούτιν πλήττει εντέλει και τον ρωσικό λαό. Που μαζί του μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί φιλίας. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ουκρανικό λαό στη μοίρα του».

Με βάση αυτά ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ σημείωσε πως «οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο χρειάζεται να δράσουν, γιατί οι ανθρωπιστικές και γεωπολιτικές συνέπειες αυτής της πολεμικής σύρραξης θα είναι ανυπολόγιστες». Τόνισε επίσης ότι «οι δημοκρατίες έχουν στα χέρια τους σημαντικά εργαλεία για να προστατεύσουν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Και πρέπει να τα χειριστούν με τόλμη αλλά και σύνεση. Αυτή την ώρα δεν μπορούμε να στεκόμαστε επιτήδεια ουδέτεροι». Μάλιστα άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «στηρίζουμε και στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πολιτική, αμυντική και οικονομική βοήθεια προς τον λαό της Ουκρανίας, όταν κάποιοι υποδύονται τους Πόντιους Πιλάτους. Λυπόμαστε που βλέπουμε μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπλέουν σε αυτό το θέμα με την ελληνική Ακροδεξιά.Όταν ζητάς αλληλεγγύη, οφείλεις να είσαι έτοιμος να την προσφέρεις απλόχερα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα