Άννα Διαμαντοπούλου: Από το “πολιτικό φλερτ” με τον Μητσοτάκη, υποψήφια στο ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 4'
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Η Άννα Διαμαντοπούλου Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με ένα σύντομο βίντεο, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, η πρώην υπουργός και επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Άννα Διαμαντοπούλου, με ένα σύντομο βίντεο.

Στη δήλωσή της η κα Διαμαντοπούλου κάνει αναφορές στο brain drain, στην απουσία ευκαιριών για τους νέους σε σχέση με το παρελθόν και στα σταυροδρόμια που έχει μπροστά της η Ελλάδα.

Μιλώντας για την ανάγκη για μια νέα Ελλάδα και απαριθμώντας τις θέσεις στις οποίες βρέθηκε στο παρελθόν η πρώην υπουργός καταλήγει με τη φράση “Είμαι η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ”.

“Πιστεύω στην κοινωνία. Πιστεύω στην πολιτική, πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου να ορίζει τη μοίρα του, στη δύναμη του καθενός και της καθεμιάς μας να ονειρεύεται και να χτίζει μια καλύτερη ζωή. Αυτό κατάφερε η γενιά μου και μια σειρά Ελλήνων με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην εξουσία. Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμα σταυροδρόμια. Και σε αυτά τα σταυροδρόμια, πιστεύω ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιώντας τις αστείρευτες δυνάμεις της παράταξής μας, με όραμα για τις ζωές μας, με πολιτικές θέσεις με ουσία, πίστη, δουλειά και ρεαλισμό, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και να τον βαδίσουμε μαζί. Γι’ αυτό και κατεβαίνω υποψήφια για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας καλώ στις κάλπες στις 6 Οκτωβρίου. Για όλους εκείνους που πλήττονται και περιθωριοποιούνται από την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη και για όλους εμάς που βλέπουμε τις ανισότητες να μεγαλώνουν ενώ ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Για μια πατρίδα που δίνει το δικαίωμα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα να κοιτά το μέλλον στα μάτια και να ξέρει ότι γίνεται” αναφέρει η κα Διαμαντοπούλου.

Πλέον οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οκτώ:

  • Χάρης Δούκας
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Μιλένα Αποστολάκη
  • Μιχάλης Κατρίνης
  • Νάντια Γιαννακοπούλου
  • Γιάννης Κανελλάκης
  • Άννα Διαμαντοπούλου

Η επιλογή της κ. Διαμαντοπούλου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την επιστροφή της στον χώρο, καθώς τα τελευταία χρόνια, η ίδια είχε τοποθετήσει πολλές φορές τον εαυτό της πιο κοντά στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Πιστεύω στην αυτοδυναμία της ΝΔ”

Το 2019, σε συνέντευξή της στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα, είχε δηλώσει ανοιχτά “πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας” και είχε διατρανώσει ότι ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα (σ.σ. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) περισσότερη σχέση έχω με τη ΝΔ, λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία”.

Όταν την πρότεινε ο πρωθυπουργός για την ηγεσία του ΟΟΣΑ

Παράλληλα, το 2020 ο πρωθυπουργός είχε προτείνει την κ. Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), εγκωμιάζοντάς τη.

Η προσωπικότητά της έχει συνδεθεί με τολμηρές επιλογές, μεγάλες συναινέσεις και καινοτόμες προτάσεις: Ως Ευρωπαία Επίτροπος τίμησε το χαρτοφυλάκιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Ως υπουργός Παιδείας ήταν πρωταγωνιστής των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Κι ως υπουργός Ανάπτυξης εργάστηκε για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η καμπάνια της κ. Διαμαντοπούλου για τη γενική γραμματεία του ΟΟΣΑ σημείωσε μεγάλη επιτυχία μιας και κατάφερε να φτάσει στην τελική τριάδα των υποψηφίων, με τον κ. Μητσοτάκη να την εξαίρει ξανά.

“Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην Άννα Διαμαντοπούλου για μια πραγματικά εμπνευσμένη εκστρατεία και πολλές ευχαριστίες στις χώρες μέλη που υποστήριξαν την υποψηφιότητά της”, είχε γράψει χαρακτηριστικά στο X/Twitter.

Αργότερα, η Άννα Διαμαντοπούλου απέσυρε την υποψηφιότητά της για να “διευκολυνθεί η ομοφωνία στη διαδικασία επιλογής”. Στη σχετική ανάρτησή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ευγνώμων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του.

Σύμμαχος της Κεραμέως

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 2021, όταν η Νίκη Κεραμέως βρισκόταν στη θέση της Υπουργού Παιδείας και ενώ δεχόταν έντονα πυρά ακόμα και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να καταργήσει 37 τμήματα ΑΕΙ, η Άννα Διαμαντοπούλου την είχε υπερασπιστεί δημόσια.

“Οι αποφάσεις της Νίκης Κεραμέως για την κατάργηση των 37 τμημάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση άλλων 4, είναι ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων μας αλλά και της χώρας. Οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά», είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού, που μας έφτασαν εδώ”, είχε γράψει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα