Άνοιξε ο χορός της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Σταδιοδρομία θέλουν οι δελφίνοι

Άνοιξε ο χορός της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Σταδιοδρομία θέλουν οι δελφίνοι

Όπως δήλωσε στο News247.gr στέλεχος κοντά στην σημερινή ηγεσία του κόμματος «η Ελιά δεν βγάζει μόνο ευρωβουλευτή, αλλά και επίδοξο ηγέτη…»

Για τα καλά άνοιξε ο «χορός» της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο τον πρόεδρό του να παίρνει μάλιστα σαφώς θέση στη σχετική σεναριολογία, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Του Γιάννη Πιτταρά

Ορόσημο για τις όποιες εξελίξεις είναι προφανές οι επικείμενες Ευρωεκλογές με το ποσοστό αποδοχής ή απόρριψης της Ελιάς να αποτελεί βαρόμετρο.

Όπως παραδεχόταν μάλιστα στο News247.gr στέλεχος κοντά στην σημερινή ηγεσία του κόμματος «η Ελιά δεν βγάζει μόνο ευρωβουλευτή, αλλά και επίδοξο ηγέτη…»

Την στιγμή μάλιστα που ορισμένα στελέχη του λεγόμενου Παπανδρεϊκού μπλοκ, αλλά και άλλοτε κορυφαίοι υπουργοί μελετούν προσεκτικά τα επόμενα βήματά τους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με όσα είπε στην συνέντευξή του στην Real News όχι μόνο δεν σφυρίζει αδιάφορα, αλλά έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως την επόμενη μέρα και για τον ίδιο.

Η αποστροφή του μάλιστα ότι για το πως θα αντιδράσει εάν μετά τις εκλογές αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και η απάντησή του «Δεν ασχολούμαι με τη “σταδιοδρομία” μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό, θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου» δίνει νέα τροφή στους μελλοντικούς αμφισβητίες του.

Για πολλούς μάλιστα αφορμές για να ανοίξει και επισήμως η σχετική συζήτηση θα υπάρξουν και θα είναι πολλές.

Αρχής γενομένης από την αναμενόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού μετά την ευρωκάλπη και τις δημοτικές εκλογές να προχωρήσει σε ευρύτατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φουντώσει ξανά η συζήτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα ή αν θα πρέπει να αποκόψει εντελώς τον ομφάλιο λώρο με τη ΝΔ και να πάψει όπως λένε πολλοί «να αποτελεί συνιστώσα της Συγγρού…»

Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αφού εκ των πραγμάτων η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να θεωρηθεί ως αναπόφευκτη.

Μια πρόγευση ωστόσο των προθέσεων ορισμένων στελεχών θα έχουμε τις προσεχείς ημέρες με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση με τη διάταξη της συμφωνίας που αφορά στο γάλα και αν τα στελέχη που διαφωνούν αποφασίσουν να τραβήξουν το σκοινί μέχρι τέλους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα