Ανοιχτό διάλογο στα όργανα της Ε.Ε ζητούν από το Μέγαρο Μάξιμου

Ανοιχτό διάλογο στα όργανα της Ε.Ε ζητούν από το Μέγαρο Μάξιμου
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι λένε ανώτερες κυβερνητικές πήγες για τη συνέντευξη του Μάρτιν Σουλτς

«Σε σχέση με τη Ρωσία από την πρώτη στιγμή είπαμε το αυτονόητο ότι η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος ευρωπαϊκής ένωσης και δεν μπορεί να υπάρχει ομόφωνη απόφαση χωρίς τη συμμετοχή και της Ελλάδας», τονίζουν ανώτερες κυβερνητικές πήγες για τη συνέντευξη του Μαρτιν Σουλτς και όσα ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF πως “θέλω να το πω ανοιχτά: είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε σήμερα την κοινή θέση της ΕΕ για τη Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην».

Στο Μέγαρο Μάξιμου ζητούν ανοιχτό διάλογος στα όργανα της ΕΕ θέμα που θα τεθεί και σήμερα στη Σύνοδος των υπουργών εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα της σημερινής συνάντησης με τον Μαρτιν Σουλτς θα περιλαμβάνει:

1. Αντιμετώπιση  μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και της ανθρωπιστική κρίσης ως απάντηση στην τοξική πολιτική την πρώην κυβέρνησης Σαμαρά.

2. Εξασφάλιση βιωσιμότητας του Ελληνικού δημόσιου χρέους και την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης και απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα