Αντάρτες γάλακτος ή έτοιμοι για ρήξη;

Αντάρτες γάλακτος ή έτοιμοι για ρήξη;
ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

"Μασάζ" στους αντάρτες του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου. Οι τρεις που απειλούν την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία

Του Γιάννη Πιτταρά

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, στη Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν στο παρασκήνιο τις προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης με αφορμή τη ρύθμιση για το γάλα.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου βολιδοσκοπούν τους «αντάρτες» βουλευτές, Θάνο Μωραϊτη, Μιχάλη Κασσή και Νϊκο Σηφουνάκη που έχουν διατυπώσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους και είναι αυτοί που – δημοσίως τουλάχιστον – απειλούν την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.

Η απόφαση να συγκληθεί την ερχόμενη Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να καμφθούν οι όποιες αμφιβολίες για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το γάλα, με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο, να μην πολώνουν το κλίμα και να μην μιλούν για θέμα κομματικής πειθαρχίας και πιθανών διαγραφών όσων καταψηφίσουν.

Άλλωστε οι βουλευτές, μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, θα πάρουν στα χέρια τους το σύνολο της συμφωνίας με τις ακριβείς διατυπώσεις που αφορούν στο επίμαχο θέμα και θα έχουν μπροστά τους έστω και ελάχιστα 24ωρα για να υποβάλουν τις ενστάσεις και τις προτάσεις τους.

Ζητούμενο παραμένει πάντως αν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι διατεθειμένοι  να προβούν έστω και σε διορθωτικού τύπου κινήσεις της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να πει ναι σε μια πρόταση που θα επιτρέπει την αναγραφή της λέξης «ελληνικό» για το φρέσκο γάλα τριών έως έντεκα ημερών, ώστε να διαχωρίζεται από το εισαγόμενο.

Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συνδέουν άμεσα πάντως την υπερψήφιση της διάταξης για το γάλα με την εκταμίευση της δόσης των 11 δις ευρώ!

Είναι άλλωστε και το βασικό επιχείρημά τους και το μήνυμα που στέλνουν στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, αφού τονίζουν ότι θα πρόκειται για την τελευταία δύσκολη δοκιμασία, πριν από το κρίσιμο άτυπο eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα όπου και αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα