Αντιδρά η ΔΗΜΑΡ σε αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

Αντιδρά η ΔΗΜΑΡ σε αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) G4PHOTOS

Έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ από τις πληροφορίες για επικείμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στα τέλη του 2013

Η ΔΗΜΑΡ αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, όπως γίνεται γνωστό από τις πληροφορίες που διέρρευσαν και που θέλουν το Γιάννη Βρούτση να ετοιμάζεται να ανοίξει τη συζήτηση στα τέλη του 2013.

“Από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 για αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία (το περίφημο άρθρο 4 του Γ.Αρσένη), για επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ αουτ) και για καθορισμό της οργάνωσης και δομής των συνδικαλιστικών οργανώσεων;” δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Να σημειωθεί πως ο. κ. Βρούτσης έχει δηλώσει στο Βήμα της Κυριακής ότι “δεν υπάρχει τίποτε σχετικό αυτή τη στιγμή”, όμως την ίδια στιγμή σημειώνει ότι “έχουν περάσει 30 από τη θέσπιση του υφιστάμενου νόμου και οι εποχές, οι συνθήκες, αλλά και οι ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος, επιβάλλουν -τουλάχιστον- να ανοίξει η συζήτηση”.

Επιπλέον, φαίνεται πως στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται ήδη συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του υπάρχοντος συνδικαλιστικού νόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα