Αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ Βρούτσης - Μητσοτάκης. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Μετά την ανάπαυλα λόγω εσωκομματικών διεργασιών για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και μάλιστα δυναμικά στην στρατηγική που έχει χαράξει, να έχει έναν διακριτό ρόλο εντός της κυβέρνησης επιβάλλοντας σε πολλές περιπτώσεις την κοινωνική του ατζέντα.

Η επιλογή μάλιστα της σύγκρουσης με “γαλάζιους” υπουργούς συνεχίζεται με στόχο αυτή τη φορά τον Γιάννη Βρούτση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαρροές του υπουργού Απασχόλησης σε σχέση με ενδεχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ήταν αρκετές για να προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικουπη, αδειάζονται ουσιαστικά τον κ.Βρουτση ότι τίποτα από όσα ισχυρίζεται δεν περιλαμβάνεται σε ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το ΠΑΣΟΚ δηλώνει και πάλι ότι για μας το θέμα των παραμετρικών αλλαγών στο ασφαλιστικό και των παρεμβάσεων στα εργασιακά, έχουν κλείσει με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφισθεί ως τώρα και ήδη εφαρμόζονται», βάζοντας ετσι φρένο στα σενάρια για αλλαγές στα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Υπενθυμίζουν μάλιστα με νόημα τις προτάσεις που έχει καταθέσει κατά καιρούς το ΠΑΣΟΚ

για τη γενναία αύξηση των δόσεων, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και για τις φορολογικές οφειλές, κινήσεις που συνδέονται αμεσα με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Μέτωπο όμως ανοίγει το ΠΑΣΟΚ και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτακη με αφορμή την πρόβλεψη ότι το 15% των δημοσίων υπαλλήλων που αξιολογούνται θα πρέπει να βαθμολογείται με βαθμό κάτω του άριστα!

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έκαναν λόγο για ένα άδικο μετρό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού – όπως εξηγουσαν – υπαρχει ο κίνδυνος αν εφαρμοστεί να κριθεί ακομα και αντισυνταγματικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα