Αντώνης Σαμαράς: Ποιες εκλογές; Εγώ πάντως δεν έχω

Αντώνης Σαμαράς: Ποιες εκλογές; Εγώ πάντως δεν έχω
sooc

Η αινιγματική δήλωση Βενιζέλου από τη Βασιλεία και ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν θέλει ούτε να ακούει για εκλογές. Η εισήγηση του πρωθυπουργού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (Vids)

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διέψευσε με τον τρόπο του ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ρωτήθηκε για τη συνταγματική αναθεώρηση και το αν αυτή μπορεί να ανακοπεί από εκλογές. Ο πρωθυπουργός, αναρωτήθηκε “ποιες εκλογές;”.

Όλος ο διάλογος

-Θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ή μπορεί να ανακοπεί από εκλογές;;

-Ποιες εκλογές;; έχετε τίποτα συνδικαλιστικές εκλογές;;; Εγώ πάντως δεν έχω…

Νωρίτερα στην εισήγησή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Επιτροπή της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι  “η πρωτοβουλία της Αναθεώρησης του Συντάγματος ανοίγει νέους σύγχρονους ορίζοντες για την πολιτική ζωή της Ελλάδας” και σημείωσε με νόημα ότι η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος, δεν πρέπει να χαθεί.

“Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο, θα φέρει τεράστια ευθύνη”, σημείωσε με νόημα ο πρωθυπουργός

 

Βενιζέλος: Δεν μας εμπιστεύονται για πολιτικούς λόγους

Βαθιά πολιτικός είναι, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επιφυλάξεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Σε δήλωσή του Από τη Βασιλεία όπου και παίρνει μέρος στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, έκανε μια αναφορά στη βούληση του λαού, που σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις.

“Αναρωτιέται, και δίκαια, κάθε Έλληνας πολίτης γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακρά διαπραγμάτευση πού κολλάει το πράγμα; Γιατί, μια χώρα όπως η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια θυσιών, τώρα που εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έχει δυσκολία να επισημοποιήσει την έξοδο από το Πρόγραμμα και τη μετάβαση σε μια νέα φάση, χωρίς Μνημόνιο και Τρόικα;

Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται; Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθιά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό – όχι την Ευρώπη – την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση, ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.

Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια. Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το Πρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την Τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

(Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα