Απάντηση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για “επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς” με Τουρκία

Διαβάζεται σε 2'
Αντώνης Σαμαράς - Κυριάκος Μητσοτάκης
Αντώνης Σαμαράς - Κυριάκος Μητσοτάκης (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην αιχμή του πρωθυπουργού πως δεν θα χαριεντίζεται με τον Ν. Παππά απάντησαν συνεργάτες Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός λόγος της επίθεσης βρίσκεται στα “ήρεμα νερά” με την Τουρκία που διαταράσσονται -όπως τόνισαν- καθημερινά.

Σε ολομέτωπο εσωκομματικό πόλεμο τείνει να εξελιχθεί η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά.

Συνεργάτες του Μεσσήνιου απάντησαν εξίσου αιχμηρά στις νέες – έμμεσες- αιχμές του πρωθυπουργού κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση Μητσοτάκη πως δεν θα χαριεντίζεται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. ερμηνεύθηκε ως έμμεση αιχμή κατά του κ. Σαμαρά, ο οποίος πρόσφατα είχε χαιρετηθεί σε εκδήλωση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ίδιος ο κ. Παππάς στην απάντηση του σχολίασε μάλιστα ότι η αναφορά αυτή δεν απευθυνόταν στον ίδιο, προσθέτοντας με νόημα απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα: “Το αντιλαμβάνεστε νομίζω κ. Βορίδη”.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν ότι: “Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση.. Άλλωστε η δήλωσή του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.” 

Εκτιμούσαν επίσης ότι: Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η  Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα”, καταλήγοντας:

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα