Απασφάλισε ο Σαμαράς: “Δεν ξέρω ποιους ακούει ο Μητσοτάκης, δεν ακούει τον λαό”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Α. Σαμαράς
Ο Α. Σαμαράς INTIME

Ευθεία και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του σε παρουσίαση βιβλίου. “Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλακτες. Άλλο η διεύρυνση άλλο η μετάλλαξη”, υποστήριξε.

Ανοιχτό πόλεμο κήρυξε πλέον στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, στην οποία επίσης μίλησε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Σαμαράς καταρχήν αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνολικά στην Ευρώπη. Υποστήριξε ότι “από τη Σκανδιναβία μέχρι το νότο επικράτησαν δεξιές αντιλήψεις” και ότι “η woke Ευρώπη της αθρόας μετανάστευσης, της ακατανόητης ενεργειακής πολιτικής, της αποβιομηχάνισης, της λογοκρισίας”. Ενώ κατήγγειλε το δικαιωματισμό και προσπάθεια “ισλαμοποίησης”.

Μίλησε όμως ευθέως και για την Ελλάδα με ευθεία και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό. Υπενθύμισε ότι στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι θα ξεκοπεί από την πραγματικότητα.

“Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο. Αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες μέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει, αλλά να ξέρει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος”. 

Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς EUROKINISSI

Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ενόχλησή του διότι -όπως είπε- από την κυβέρνηση κανείς δεν άκουσε ούτε τον ίδιο ούτε τον κ.Καραμανλή για τα εθνικά θέματα. Κατηγόρησε μάλιστα το Μαξίμου ότι τους αντιμετώπισε με απαξίωση. “Φτάσαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο για το γάμο να θέτω στη βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς. αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα. Συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το ένα τρίτο των βουλευτών δεν το είχε ψηφίσει και αφήστε τα γλέντια μετά στο μπαρ κλπ”, είπε και διερωτήθηκε: “Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μη τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;” 

Χαρακτήρισε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ισχυρό χαστούκι στο πολιτικό σύστημα και εκτίμησε ότι ο δικομματισμός φαίνεται σταδιακά να μετατρέπεται σε πολυκομματισμό. Άφησε αιχμές για “υποχώρηση της πολιτικής προς όφελος της επικοινωνίας και του TikTok που έχει δημιουργήσει στον κόσμο την πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι” και υποστήριξε ότι: “Απαιτείται η επιστροφή στην πολιτική στις ρίζες τις ιδέες και τις αρχές των κομμάτων και των παρατάξεων”. 

Ο κ. Σαμαράς απάντησε συγκεκριμένα και σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ. Χαρακτήρισε άστοχη τη σύγκριση με το 18% στις πρώτες εθνικές εκλογές του 2012 λέγοντας ότι αυτό “δείχνει αδυναμία κατανόησης”. Ενώ υποστήριξε ότι το 41% ήταν το αποτέλεσμα του φόβου που προκαλούσε στον κόσμο το ενδεχόμενο επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι μετά τις εκλογές υιοθέτησε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θεμάτων και “διαλύθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είχαμε χτίσει το 12-14”. 

Είπε, επίσης: “Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές αλλά όχι ιδεολογικά αφύλακτες. Άλλο πράγμα η διεύρυνση άλλο η μετάλλαξη. Καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι εάν για το αποτέλεσμα αυτό ευθύνεται και η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης”. Και συνέχισε να απαντά στον κ. Μητσοτάκη: “Συνιστά πολιτική πρόταση το ούτε δεξιά ούτε κέντρο ούτε αριστερά, μόνο μπροστά; Και τι σημαίνει τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα; Φυσικά και έχουν. Για παράδειγμα ο γάμος ομόφυλων για την αριστερά είναι μία χαρά για μας είναι το πρόβλημα”. 

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε επίσης ότι δημιουργήθηκε “μία μικρή και φοβική ΝΔ” και συνεχίζοντας να απαντά στον κ.Μητσοτάκη διερωτήθηκε: “Μήπως το δέντρο ούτε ψηλώνει ούτε απλώνεται γιατί αποκόπηκε από τις ρίζες του;” 

Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς SOOC

 

Έθεσε επίσης το ερώτημα: “Πως γίνεται όταν όλη η Δύση να στρέφεται πιο δεξιά ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου; Πώς να λειτουργήσει η κεντροδεξιά χωρίς τη δεξιά;”

Άφησε μάλιστα αιχμές για διακυβέρνηση “με αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και βουλευτές απαξιωμένους”. Και σχολίασε: “Η πολιτική αυτή αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία και μάλιστα χωρίς αντίπαλο χωρίς τρόικα και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής”. Ενώ δήλωσε: “Ο λαός εμπιστεύθηκε την κεντροδεξιά να τον κυβερνήσει. Την ιδεολογία του εμπιστεύθηκε και όχι τους πολιτικούς γιατρούς χωρίς σύνορα”.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι: “Η επιστροφή στην πολιτική είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού και είναι ευθύνη του, όπως δική μου ευθύνη είναι να το επισημαίνω. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”.

Ζήτησε μάλιστα αναθεώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ενώ αναφερόμενος εμμέσως στις πληροφορίες ότι θα επιθυμούσε να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι δεν θα διαπραγματευθεί τις θέσεις του για κανένα μεγάλο αξίωμα.

Αναλυτικά η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και η παρουσίαση του βιβλίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα