Από Δευτέρα τα σπουδαία λέει το Μαξίμου μεταθέτοντας κάθε απόφαση για την επόμενη βδομάδα

Από Δευτέρα τα σπουδαία λέει το Μαξίμου μεταθέτοντας κάθε απόφαση για την επόμενη βδομάδα
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να κάνει κάποια πολιτική κίνηση εντός της εβδομάδας. Ενημερωτικός ο χαρακτήρας της συνάντησής του με το οικονομικό επιτελείο σήμερα

Συνεργασίες ενημερωτικού χαρακτήρα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη του οικονομικού επιτελείου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Νωρίτερα από τη συνάντηση είχε αποχωρήσει ο υπουργός οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, χωρίς όμως να έχει προβεί σε κάποια δήλωση.

Εξάλλου, σε σχετικό ερώτημα, οι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και πως τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση. Όπως τόνιζαν, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, σημειώνοντας ότι στις παραμέτρους για την όποια απόφαση για την όποια πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει και το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

Θυμίζουμε πως με εντολή του πρωθυπουργού η βουλή κλείνει και εισάγονται τα θερινά τμήματα, κίνηση που ερμηνεύεται ως πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους παροπλίζοντας Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αριστερή Πλατφόρμα και να προχωρήσει σε εκλογές τον Οκτώβρη.

Το ρεπορτάζ του NEWS 247 και του Αντώνη Αντζολέτου άλλωστε σημείωνε από νωρίς το πρωί της Τρίτης πως το ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός έχει μετατεθεί για μετά τις 20 Αυγούστου και αν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές εξελίξεις μέχρι την Πέμπτη το πρώτο βήμα που αναμένεται να γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου είναι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης. Στην Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν καλά πως οι έξι εφαρμοστικοί νόμοι που θα έρθουν το ερχόμενο διάστημα δεν μπορούν να στηριχτούν και πάλι στις ψήφους της αντιπολίτευσης, αλλά και να είναι δέσμιοι μιας ομάδας βουλευτών που όλοι γνωρίζουν, πως κάποια στιγμή θα προχωρήσουν στον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα.

Η επιλογή η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης φέρεται να έχει φέρει ήδη σε δύσκολη θέση την άλλη πλευρά που εξετάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της. Σε καμία περίπτωση η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θέλει να πάρει πάνω της τον «μουτζούρη» της διάσπασης, αλλά και της πτώσης της «πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα