Από την Ιδρυτική Διακήρυξη στo… email

Από την Ιδρυτική Διακήρυξη στo… email

Στη Χαριλάου Τρικούπη αν και αποφεύγουν να δημιουργηθεί νέα εστία έντασης την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος, υπενθυμίζουν πάντως ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από τις ευρωεκλογες και μετά έχει επιλέξει μια στάση αποχής από κάθε κομματική εκδήλωση

Για την τελική αναμέτρηση ανάμεσα σε Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο και ουσίας, κάνουν λόγο πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν και οι δυο, με διάφορα 48 ωρών στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Του Γιάννη Πιτταρά

Οι πληροφορίες οτι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών – λόγω προγραμματισμένης παρουσίας του στο Λονδίνο – στις 3 του Σεπτέμβρη στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα χρονια απο την ίδρυση του κόμματος, δεν εμπόδισαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί τόσο στον προκάτοχό του, όσο και στον Κώστα Σημίτη, μέσω email και να προσκαλέσει και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ.Βενιζελου, η ηλεκτρονική πρόσκληση είχε ένα ενωτικό χαρακτήρα στην κατεύθυνση της προσπάθειας για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι προσκλήσεις εστάλησαν με email του ίδιου στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των δύο πρωθυπουργών, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θεωρεί ως αυτονόητη την παρουσία των δύο στην εκδήλωση, κίνηση που θα έδινε τον τόνο της συσπείρωσης σε μια δύσκολη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αν και αποφεύγουν να δημιουργηθεί νέα εστία έντασης την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος, υπενθυμίζουν πάντως ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από τις ευρωεκλογες και μετά έχει επιλέξει μια στάση αποχής από κάθε κομματική εκδήλωση και κινείται προσωπικά, μόνο ως εκλεγμένος βουλευτής Αχαϊας…

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ωστόσο συνδέει τις φετινές εκδηλώσεις με την πολιτική συγκυρία της χώρας και τις εξελίξεις στην οικονομία.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα τονίζεται οτι «Η εφετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη αποκτά ιστορικό ενδιαφέρον για την επαναφορά στη μνήμη των πολιτών της μεγάλης προσφοράς των 40 χρόνων, της Μεταπολίτευσης, της καλύτερης περιόδου στην ελληνική ιστορία, άρα και του ΠαΣοΚ που ταυτίζεται με αυτήν και του μεγάλου ηγέτη της Αλλαγής Ανδρέα Παπανδρέου. Αποκτά επίσης ενδιαφέρον για την πορεία και το μέλλον της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης αλλά και του τόπου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα