Απόδοση ευθυνών από ΝΔ-Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ-Να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα, ΚΚΕ – ΔΗΜΑΡ

Απόδοση ευθυνών από ΝΔ-Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ-Να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα, ΚΚΕ – ΔΗΜΑΡ
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πως αντιδρούν τα κόμματα με επίσημες ανακοινώσεις τους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λ. Γρηγοράκος καλώντας όσους από το ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται το όνομά τους να αποχωρήσουν, ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος

Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ είναι ”βαρύτατες” τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

”Με αφορμή τη διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική ‘Λίστα Λαγκάρντ’ διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή” σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

”Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.

Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν”.

Μία διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, υπάρχει στην νέα πρωτότυπη “λίστα Λαγκάρντ. Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας, εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

“Άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

“Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται.

Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους”.

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της “λίστας Λαγκάρντ”, προανήγγειλε ο Δ. Παπαδημούλης:

Την ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα κιόλας στον Γενάρη, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του το πρωί στον ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο 105,5”.

“Εμείς μέσα στον Γενάρη, αφού πάρουμε και εξετάσουμε ενδελεχώς τα συμπληρωματικά στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλία, έτσι ώστε η Βουλή να ψάξει το θέμα, είτε με εξεταστική είτε με προκαταρκτική επιτροπή”, ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες πρέπει να εξετάσει αν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα είχαν δηλώσει αυτά τα ποσά ή όχι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι “η κυβέρνηση, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, θα πρέπει να κάνει ό,τι έχει γίνει σε άλλες χώρες, δηλαδή να ελέγξει τα στοιχεία, να τα διασταυρώσει και να μαζέψει ευρώ στο δημόσιο ταμείο» και προσέθεσε ότι «η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση πρέπει να ξετινάξουν το σκάνδαλο της συγκάλυψης των είκοσι μηνών, καταλογίζοντας ποινικές ευθύνες, πέρα από τις προφανέστατες πολιτικές”.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για “σκόπιμη συγκάλυψη της λίστας επί 20 μήνες, και την περίοδο Παπακωνσταντίνου και την περίοδο Βενιζέλου, και με Καπελέρη και με Διώτη” για να προβλέψει ότι “η νέα γραμμή του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρρεύσει σύντομα”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “η ΔΗΜΑΡ, αυτή τη φορά δεσμεύεται ότι δεν θα συνταχθεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε καταψηφίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο” και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν ομόφωνα την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύστασης της νέας αυτής επιτροπής.

KKE: Στη δημοσιότητα τα ονόματα

“Το ΚΚΕ ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται, ενώ τάσσεται υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με τις λίστες Λαγκάρντ.

Γρηγοράκος: Υπήρχαν παραλείψεις που βαρύνουν όσους είχαν τη “λίστα Λαγκάρντ” στα χέρια τους

“Είναι γεγονός ότι υπήρχαν παραλείψεις. Και οι παραλείψεις είναι συγκεκριμένες και βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένη παρέα και συγκεκριμένη πολιτική.

Δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα, γιατί τελικά έτσι διαχειρίστηκε τα πράγματα της χώρας, και να ζητάει και τα ρέστα από τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα” δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και διερωτήθηκε αν ο καθένας έκανε του κεφαλιού του στην κυβέρνηση Παπανδρέου και αν είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός:

“Δεν ήξεραν για τη “λίστα Λαγκάρντ”; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει. Ένας πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο συντονιστής της κυβέρνησης και έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου. Αυτά τα άτομα ήταν υπουργοί του Παπανδρέου, μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης” ανέφερε, σημειώνοντας ότι και η Δικαιοσύνη και η Βουλή πρέπει να διερευνήσουν τη λίστα.

“Θα πρέπει να ψάξουμε και εμείς στη Βουλή αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Και αν έχουν γίνει αυτές οι παρανομίες, να τις καταδικάσουμε και να τις βρούμε και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Δεν πρέπει να κρεμάμε έναν ανώνυμο έντιμο πολίτη στα μανταλάκια” είπε.

Κάλεσε δε όσους από το ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται το όνομά τους να αποχωρήσουν, λέγοντας:

“Εγώ θα περίμενα οι ίδιοι, εφόσον είναι το όνομά τους, να έχουν φύγει ήδη και να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Πιστεύω ότι είναι πιο έντιμο ένας πολιτικός χώρος να μην πληρώνει τα λάθη τα δικά τους. Θα περίμενα από ένα έντιμο πολιτικό να κάνει την αυτοκριτική του. Κανείς δεν είναι σωστός, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Έκανα λάθος, διαχωρίζω τη θέση μου ώσπου να αποδοθώ καθαρός στην κοινωνία και μετά να ζητήσω να ενταχθώ πάλι στον πολιτικό μου χώρο”.

Να τιμωρηθούν όσοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

Την παραδειγματική τιμωρία και τη δήμευση των περιουσιών όλων όσων λήστεψαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον ελληνικό λαό ζήτησε, το μεσημέρι από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τα Σφακιά και, στη συνέχεια, τη δημοτική αγορά των Χανίων, όπου και αντάλλαξε ευχές με καταστηματάρχες και πολίτες.

Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στις δύσκολες, όπως είπε, στιγμές που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

“Γυρίζουμε από τα Σφακιά, από τον τόπο όπου ο λόγος τιμής, είναι ισχυρότερος του όρκου. Από τον τόπο που ξεκίνησε ο ξεσηκωμός για να πετάξουμε τον τουρκικό ζυγό. Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, η Ελληνική οικογένεια περνά, αυτές τις μέρες, μια πολύ δύσκολη περιπέτεια. Μια περιπέτεια που μας έβαλαν οι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Ο ελληνικός λαός, αυτή τη χρονιά που έρχεται, πρέπει να δώσει τη δική του μάχη για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Για την αποβολή εκείνων οι οποίοι λειτουργούν ως νέοι κατακτητές”.

Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να χτυπηθεί η ατιμωρησία, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι παρανόμησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, “είναι η ώρα, όμως παράλληλα, να χτυπήσουμε και την ατιμωρησία. Έρχονται και φεύγουνε διάφορες λίστες, λίστες με παράνομους που πήραν τα χρήματα από τον ελληνικό λαό, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να εξαγοράσουν στη συνέχεια τα κατασχεμένα σπίτια, τις κατασχεμένες επιχειρήσεις, τα κατασχεμένα χωράφια του ελληνικού λαού.

Είναι η ώρα που θα πρέπει να αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι τιμωρεί. Η ελληνική δικαιοσύνη να συλλάβει εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν, να δημευτούν οι περιουσίες τους. Είναι η ώρα που δεν θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο με τους δήθεν νόμους περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες πολιτικοί, που δεν έβαλαν απλώς το δάκτυλο στο μέλι, αλλά που εκτέλεσαν τις ελληνικές οικογένειες. Αν αυτό δεν γίνει τώρα, εάν δεν αποφασίσει η ελληνική Πολιτεία να τιμωρήσει παραδειγματικά, ποινικά αλλά και αστικά, με δήμευση περιουσιών εκείνους που λήστεψαν τον ελληνικό λαό, τότε θα είναι υπεύθυνοι για την ατιμωρησία εκείνοι που θα ξεσηκώσουν πλέον τη λαϊκή οργή και θα οδηγήσουν σε λαϊκά δικαστήρια αυτούς, που μένουν τόσα χρόνια ατιμώρητοι. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατρακύλα της μεταπολίτευσης.

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τη στήριξη του ελληνικού λαού θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτή την φαυλοκρατία που επικράτησε μέχρι σήμερα” τόνισε ο Καμμένος.

Χρυσή Αυγή: Συγκυβέρνηση και βουλή συγκαλύπτουν τους ενόχους για τη λίστα Λαγκάρντ

Οι ένοχοι της λίστας Λαγκάρντ συγκαλύπτονται από την κυβέρνηση, αλλά και από τη Βουλή, η οποία αδικαιολογήτως παραμένει κλειστή. Δεν είναι μόνο ο Παπακωνσταντίνου, υπάρχουν και άλλοι ένοχοι που πρέπει να πάνε στη φυλακή και βέβαια να δημευθεί η περιουσία όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα