Αποστάσεις Θεοχαρόπουλου από Θεοδωράκη για εξ αποστάσεως ψηφοφορία
Αρκετά σημεία επαφής, αλλά και διαφωνίες μεταξύ Ποταμιού και ΔΗΜΑΡ διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης του Σταύρου Θεοδωράκη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να επιμένει στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
- 05 Οκτωβρίου 2017 16:02
Στην αναγκαιότητα να υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς εστίασε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των εταιριών που θα αναλάβουν την διοργάνωση των εκλογών.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήρε τη στάση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αναφέροντας ότι “είναι πολύ σημαντικό ότι η ΔΗΜΑΡ τόλμησε από την πρώτη στιγμή και τάχθηκε και υπέρ της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την έγκριση βέβαια των τεχνικών, ώστε να μη γίνει κανένα λάθος και να διασφαλιστεί η αδιάβλητη ψήφος”. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα επιμείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, επικαλούμενος την ανάγκη μιας πραγματικά ανοιχτής εκλογικής διαδικασίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διευκρίνισε ότι είναι υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από θέση αρχής, αλλά σημείωσε ότι “ θα μπορούσε να γίνει εφόσον όμως διασφαλιστούν το αδιάβλητο της διαδικασίας και υπάρξουν εγγυήσεις από τους τεχνικούς, τις εταιρείες και την ίδια την επιτροπή”, κάτι που μέχρι στιγμής δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί.
Παράλληλα, ο Θ.Θεοχαρόπουλος διαχώρισε τη θέση του από εκείνη των εκπροσώπων του Στ.Θεοδωράκη στην επιτροπή Αλιβιζάτου, που ζητούν να μεταφερθούν χρονικά οι εκλογές, τονίζοντας ότι “Οι ημερομηνίες έχουν καθοριστεί, δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Πρέπει τα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν και αυτό γιατί ο κόσμος απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και εμείς δεν μπορούμε επί μακρόν να συζητούμε για την ανασυγκρότηση”.
Οι δύο άντρες συζήτησαν και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στη συγκρότηση του νέου προοδευτικού φορέα, με τους δύο αρχηγούς να ταυτίζονται στο θέμα της θετικής ψήφου στα νομοσχέδια που συμφωνούν, ανεξάρτητα από τη στάση των δύο κυβερνητικών εταίρων και μακριά από την πρόσφατη απόφαση της ΔΗΣΥ να καταψηφίζει προοδευτικά νομοσχέδια, όταν δεν το κάνουν και οι ΑΝΕΛ.