Αρβανίτης: “Δυσοίωνο το μέλλον για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στην ΕΕ”

Διαβάζεται σε 2'
Αρβανίτης: “Δυσοίωνο το μέλλον για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στην ΕΕ”
INTIME

Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, για τη μετονομασία του χαρτοφυλακίου της ΕΕ για τα κοινωνικά δικαιώματα σε χαρτοφυλάκιο “Ανθρώπινου δυναμικού, δεξιοτήτων και ετοιμότητας”.

Τη μετονομασία του χαρτοφυλακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα σε “Ανθρώπινου δυναμικού, δεξιοτήτων και ετοιμότητας” σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Όπως τόνισε η αλλαγή αυτή “προμηνύει ένα δυσοίωνο μέλλον για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης, κάτι που επιστεγάζεται και από την αφαίρεση της Στέγασης και την ένωσή της με την Ενέργεια σε ενιαίο χαρτοφυλάκιο”.

Ολόκληρη η ανάρτηση Αρβανίτη:

“Η μετονομασία του χαρτοφυλακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα σε “Ανθρώπινου δυναμικού, δεξιοτήτων και ετοιμότητας” προμηνύει ένα δυσοίωνο μέλλον για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης, κάτι που επιστεγάζεται και από την αφαίρεση της Στέγασης και την ένωσή της με την Ενέργεια σε ενιαίο χαρτοφυλάκιο.

Η στέγαση χάνει κάθε εργασιακή και κοινωνική διάσταση, ενώ υπάρχει κίνδυνος αυτή η αλλαγή να επηρεάσει τη δομή των επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου, αποδυναμώνοντας τις αρμοδιότητες της #EMPL.

Η επιλογή της #vonderLeyen να ορίσει αρμόδια Αντιπροέδρο της Επιτροπής την προερχόμενη από το S&D Roxana Mînzatu μοιάζει με απόπειρα να χρυσωσει το χάπι της καταφανούς απουσίας των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τον πολιτικό σχεδιασμό της.

Οι πολίτες της ΕΕ έχουν ανάγκη από ποιοτικές θέσεις εργασίας, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, πρόσβαση σε αξιοπρεπή και προσιτή στέγη° και από μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θέτει τις ανάγκες τους ως προτεραιότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα