Αρχίζει την Τετάρτη η κοινοβουλευτική μάχη για το πολυνομοσχέδιο των 2 δις ευρώ

Αρχίζει την Τετάρτη η κοινοβουλευτική μάχη για το πολυνομοσχέδιο των 2 δις ευρώ
Icon

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αργά το βράδυ της Πέμπτης

Με κατεπείγουσες διαδικασίες εισάγεται την Τετάρτη το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα της τρόικας το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τις νέες αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθώς και ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί. Η συζήτησή του έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη τις 15:00 το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές στο πλαίσιο μιας κατεπείγουσας συνεδρίασης που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ώρες. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Απόψε, μάλιστα, αναμένεται να ενημερωθεί το Euro Working Group για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αλλά και τις σχετικές ρυθμίσεις που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο. Το Euro Working Group θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή προκειμένου να εισηγηθεί την αποδέσμευση της δόσης των 2 δις ευρώ και των 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα