Ασημακοπούλου: Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να καλύπτει ψηφιακό έδαφος, υποχωρεί διαρκώς
Όσο πιο ισχυρή εντολή στο Μητσοτάκη, τόσο πιο σίγουρα τα βήματα της χώρας στο ναρκοπέδιο που θα αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμηρή κριτική στον Παππά για απουσία ψηφιακής πολιτικής.
- 15 Δεκεμβρίου 2018 16:52
“Η παράταξη μας δικαιώνεται” υποστήριξε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Μισελ Ασημακόπουλου μιλώντας στην ολομέλεια του γαλάζιου συνεδρίου.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στους τέσσερις πρωθυπουργούς της ΝΔ:
“Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι το κόμμα που σήκωσε όρθια την Ελλάδα στη μεταπολίτευση. Και την έβαλε στην Ευρώπη. Τότε μόνος του. Κόντρα σε όλους τους άλλους…
Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προέβλεψε ότι αν η χώρα δεν προχωρούσε σε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, θα ερχόταν η ημέρα που δε θα μπορούσε πλέον να σταθεί όρθια μόνη της…
Η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή απέκρουσε την παγίδα του Σχεδίου Ανάν, κράτησε όρθια την σημαία της Μακεδονίας μας στο Βουκουρέστι και μίλησε για την ανάγκη μεγάλων μεταρρυθμίσεων με συναίνεση.
Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά κράτησε την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρώπη – στα χρόνια της κρίσης. Όταν πολλοί την έσπρωχναν προς το Grexit. Ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις. Και μέσα σε μια τριετία, έκανε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους με ταυτόχρονη μείωση ελλειμμάτων και φόρων και ληξιπροθέσμων οφειλών του δημοσίου. Το μεγαλύτερο νοικοκύρεμα που έχει γίνει ποτέ. Και απέδειξε ότι μπορεί να γίνει. Επιστρέφοντας τη χώρα στην ανάπτυξη…”
Η κ.Ασημακοπούλλου πρόσθεσε ότι και σήμερα όταν όλα τα άλλα κόμματα – παλαιότερα ή πιο πρόσφατα – έχουν καταρρεύσει ή συρρικνώνονται, “η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που παραμένει όρθιο για να πάει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα. Χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά με αληθινές φιλοδοξίες: ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας.”
Εξέφρασε την άποψη ότι “ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας είδε, έπαθε, έμαθε και κατάλαβε, ότι ο Τσίπρας λέει ψέματα και καταστρέφει την Ελλάδα μας. Όλοι αυτοί δεν «ταλαντεύονται» και δεν «προβληματίζονται» πια. Δεν εξαγοράζονται με «ψίχουλα» και δεν εξαπατώνται πια με κάλπικες υποσχέσεις.”
Εκτίμησε επίσης ότι οι πολίτες: “Θέλουν να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό και τα ψέματα. Θέλουν να σταθούμε και πάλι όρθιοι, νοικοκυραίοι με τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Θέλουν πίσω την αξιοπρέπειά τους”.
Η κ.Ασημακοπούλου έστειλε μήνυμα σε όσους ψηφοφόρους αμφιταλαντεύονται, τονίζοντας ότι “η ψήφος στη ΝΔ είναι ο καλύτερος τρόπος για να φύγει ο Τσίπρας αμέσως. Και είναι ο μόνος τρόπος, για να μη συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μετά”.
Σημείωσε επίσης με νόημα ότι οι πολίτες ξέρουν “ότι όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή στον επόμενο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο πιο σίγουρα θα είναι τα βήματα της χώρας στο «ναρκοπέδιο» που θα αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω του”.
Η κ.Ασημακοπούλου πραγματοποίησε ομιλία και στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα “4η Βιομηχανική Επανάσταση – Νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες από τις δουλειές του μέλλοντος”.
Χαρακτήρισε πιο “επικίνδυνη” από την ψηφιακή επανάσταση είναι την πολιτική άγνοια και ανικανότητα, σημειώνοντας πως “Η Ελλάδα σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να καλύπτει ψηφιακό έδαφος, υποχωρεί διαρκώς.”
Υπενθυμίζοντας την καθυστέρηση της Ελλάδος στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η κ.Ασημακοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στο έργο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Κατηγόρησε το Υπουργείο ΨΠΤΕ για προβληματικό και πρόχειρο σχεδιασμό, καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων και χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων και όχι από διαθέσιμα Κοινοτικά κονδύλια. “Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός και η επιτυχημένη υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής απαιτεί την εκπλήρωση τριών προϋποθέσεων: πολιτική βούληση, γνώση και εμπειρία και διαχειριστικές ικανότητες.” τόνισε. “Είναι πλέον επείγουσα ανάγκη η χώρα μας να ανοίξει το δημόσιο διάλογο γύρω από θέματα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και την κοινωνίας μας, προκειμένου να προετοιμαστούμε για τις μείζονες αλλαγές που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε η κ.Ασημακοπούλου και αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς τομείς : τη δομική αλλαγή της αγοράς εργασίας με νέες μορφές εργασίας, τις απαιτούμενες νέες δεξιότητες, τα δεοντολογικά και ηθικά ζητήματα.