Αθήνα για Ζαχάροβα: Η Ελλάδα δε φέρει καμία ευθύνη για την όξυνση στις διμερείς σχέσεις

Αθήνα για Ζαχάροβα: Η Ελλάδα δε φέρει καμία ευθύνη για την όξυνση στις διμερείς σχέσεις
Μαρία Ζαχάροβα AP

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως οι δηλώσεις της εκπροσώπου της ρωσικής διπλωματίας αποτελούν περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας. "Η χώρα μας δε φέρει καμία ευθύνη" σημειώνουν.

Μέσω διπλωματικών πηγών απάντησε η Αθήνα στις αιχμηρές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατά τις οποίες επέκρινε την κυβερνητική στάση απέναντι στη Ρωσία αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δε φέρει καμία ευθύνη.

Ζαχάροβα: Αδιανόητο ο Μητσοτάκης να συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε χθες στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και στην αποστολή επιπλέον όπλων από την Ελλάδα στο Κίεβο.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε η κ. Ζαχάροβα και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, προχώρησε σε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών» κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια ισοδυναμεί με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος Αζόφ», επεσήμανε.

Πρόκειται για «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», επεσήμανε στη συνέχεια η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα