Αθήνα προς Ερντογάν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση της επανένωσης της Κύπρου

Διαβάζεται σε 2'
Αθήνα προς Ερντογάν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση της επανένωσης της Κύπρου
EUROKINISSI

Η απάντηση διπλωματικών πηγών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου από την Κύπρο.

«Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες. Εκφράζονται δε ενιαία από τον Ελληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρουν διπλωματικές πηγές μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πηγές: «Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».

Υπενθυμίζεται πως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Πρόκειται για μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα παραστεί σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Νωρίτερα, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στις 19:45.

Κύπρος 1974 -2024 : Οι άνθρωποι που δεν ξέχασαν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα